BRUKA: Nikolić i Bačević kriju kuće od države!
Foto: Dado Đilas

Predsednik i njegovi ljudi prevarili Agenciju za borbu protiv korupcije

BRUKA: Nikolić i Bačević kriju kuće od države!

Politika -
Dokaz: Iako ih je foto-reporter Kurira još 2012. slikao kako sređuju i kose travu oko kuća na obali reke na Novom Beogradu, Nikolić i Bačević neće da priznaju da imaju ove nekretnine

BEOGRAD - Porodično i uživaju i zaobilaze zakon!Predsednik Tomislav Nikolić, pored stana u Beogradu i kuće u Bajčetini, poseduje još jednu nekretninu - kuću u Beogradu, koju nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije!Rasveta za predsednikaKuća pored predsednikove, kako saznajemo, pripada njegovom sinu Radomiru, a u neposrednoj blizini vikendicu ima i ministar Milan Bačević, bliski prijatelj porodice Nikolić. I Bačević je takođe sakrio ovu imovinu od Agencije! Sve tri kuće nalaze se na obali Save. Nikolićeva kuća ima više od 100 kvadratnih metara, a oko nje je i veliki plac. U ovom delu grada, kod Bloka 45, vikendicu ima još nekoliko poznatih ličnosti, a izvor Kurira objašnjava da je predsednik ovaj ugođaj sebi priuštio još pre nekoliko godina. Ispred placa na kojem se nalazi kuća predsednika vidi se obezbeđenje.- Toma ne odlazi često u vikendicu jer jednostavno nema vremena. Ponekad se okupe ovde porodično - dođe Nikolić sa suprugom Dragicom i njihov sin Radomir sa porodicom. Nikolić voli da bude u prirodi i uvek nešto raducka oko kuće, kao kad otputuje u Bajčetinu. Interesantno je da u toj ulici nije bila predviđena ulična rasveta, ali je uvedena zbog predsednika - kaže izvor Kurira.Ipak, u predsednikovoj imovinskoj karti nema ni slova o ovoj kući! U izveštaju koji je podneo piše da ima 50 odsto udela u petosobnom stanu koji je kupio, da je vlasnik njiva, vinograda i voćnjaka, a prijavio je i platu od 150.000 dinara, kao i automobile „ladu nivu“ i „audi A6“.Da kuća, bez sumnje, pripada predsedniku Nikoliću, najbolje dokazuje fotografija koju je Kurir objavio 31. maja 2012. godine, na kojoj se vidi predsednik Srbije kako u šorcu kosi travu u dvorištu. Na jednoj od fotografija vidi se Nikolić sa Bačevićem kako se druže po lepom sunčanom danu.U Predsedništvu ćuteKuće na obali Save puste, ali delovalo je kao da ipak neko svraća. Ispred kuće vide se baštenske stolice i sto, a na vodi mali čamac. Kako bismo dobili odgovor od Nikolića zašto kuću nije prijavio Agenciji, pozvali smo Predsedništvo, ali nismo dobili odgovor. Ni Nikolićev sin Radomir nije odgovarao na pozive i poruke, kao ni ministar Bačević. Podsetimo, protiv funkcionera koji nisu prijavili imovinu može biti podneta prekršajna ili krivična prijava, a zaprećena kazna je od šest meseci do pet godina zatvora, kao i automatski prestanak funkcije.

DOKAZ: Ada Međica 31. maj 2012.
DOKAZ: Ada Međica 31. maj 2012.

Agencija: Nisu prijavili kućeU Agenciji za borbu protiv korupcije rekli su nam da ni Nikolić, a ni Bačević, prema njihovoj evidenciji, ne poseduju nikakve kuće na Savi.- Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić prema podacima iz izveštaja o imovini i prihodima, koje je podneo Agenciji 29. 1. 2010, 31. 1. 2011, 11. 7. 2012, 9. 1. 2013. i 27. 9. 2013. godine, kao ni Milan Bačević prema podacima iz izveštaja o imovini i prihodima od 29. 6. 2012, 13. 9. 2012. i 19. 10. 2012. godine, niti sa njima povezana lica, čiju su imovinu dužni da prijave (supruge), a i prema podacima koje je Agencija dobila od Republičkog geodetskog zavoda - nisu vlasnici nepokretnosti - vikendice na obali Save u Beogradu - stoji u pisanoj izjavi. Agencija navodi da ukoliko su „eventualno u toku prethodne godine funkcioneri stekli nove nepokretnosti“, rok za prijavu te promene je 31. januar ove godine.- Ukoliko imate dokaze, molimo vas da nam ih dostavite. Imovinsko stanje predsednika Nikolića bilo predmet provere Agencije 2011, u vreme dok je obavljao funkciju poslanika. Proverom nije utvrđena nesaglasnost između prijavljenih podataka i stvarnog stanja - kažu u Agenciji.

Skupi placeviZA PARČE ZEMLJE POLA MILIONA EVRAZa koliko evrića je Toma kupio plac i posle sazidao kuću, ne znamo, ali pogledali smo kako se kreću cene u oglasima. Samo plac na Novom Beogradu od sedam ari prodaje se za čak 500.000 evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track