Stefanović sa Radojčićem: Veza Republike Srpske i Srbije veća od političke
Foto: Tanjug

Obeležavanja Dana Republike Srpske

Stefanović sa Radojčićem: Veza Republike Srpske i Srbije veća od političke

Politika -
Ono čemu trebamo i dalje da težimo jeste da između Beograda i Banjaluke očuvamo mostove saradnje koje smo vremenom gradili, kazao je predsednik Skupštine Srbije
1 / 5 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojčić izjavio je danas da je veza između tog entiteta BiH i Srbije strateška i da nije samo politička i ekonomska.

"Veza između Republike Srpske i Srbije danas je strateška, ona nije samo politička, institucionalna ili ekonomska, ona je životna i ona je ljudska", rekao je Radojičić u Domu Narodne skupštine u Beogradu povodom obeležavanja Dana Republike Srpske, 9. januara.

Predsednik Skupštine Srbije Nebojše Stefanović rekao je da saradanja između Beograda i Banjaluke mora da se nastavi u istom pravcu.

"Ono čemu trebamo i dalje da težimo jeste da između Beograda i Banjaluke očuvamo mostove saradnje koje smo vremenom gradili", rekao je Stefanović.

On je čestitao građanima Republike Srpske 9. januar dan kada je proslavila svoj 22. rođendan. Povodom dana Republike Srpske, u Domu Narodne skupštine održana je sednica odbora Skupštine Srbije i Skupštine Republike Srpske zaduženih za obrazovanje i nauku.

Predsednica Odbora za obrazovanje, nauku, kulturu i informisanje Republike Srpske Gordana Dukić rekla je da je 18. novembra na sastanku ova dva odbora dogovoren nastavak saradnje između odbora koji je vezan za nove zakone o delatnosti odbora na koji se ti zakoni odnose.

"Razgovarali smo i o mogućim koracima i aktivnostima povodom obeležavanja stogodišnjce od Prvog svetskog rata", rekla je Gordana Dukić.

Predsednik Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo Skupštine Srbije Milan Knežević rekao je da je dogovoreno da se obeleži godišnjica Prvog svetskog rata.

"To bi bio pokušaj našeg odbora da na pravi i stručni način obeleži stogodisnjicu od Prvog svetskog rata", rekao je Knežević.

Susretom predsednika skupština Srbije i Republike Srpske, članova odbora za kulturu, obrazovanje i nauku, kao i koncertom Banjalučke filharmonije i hora "Obilić", danas je u Narodnoj skupštini Srbije obeležen Dan Republike Srpske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track