Pantić: Briselski sporazum se urušava
Foto: Fonet

Formiranje Zajednice srpskih opština neće ići lako

Pantić: Briselski sporazum se urušava

Politika -
Mislim da će vrlo brzo čitav Briselski sporazum da se uruši. To neće biti odgovornost Vlade Srbije, već međunarodne zajednice, rekao je Pantić

BEOGRAD - Briselski sporazum vlada Srbije i Kosova i Metohije se "urušava", a formiranje Zajednice srpskih opština na Kosovu neće ići lako, rekao je nesuđeni gradonačelnik Kosovske Mitrovice Krstimir Pantić.

"Mislim da će vrlo brzo čitav Briselski sporazum da se uruši. To neće biti odgovornost Vlade Srbije, već međunarodne zajednice", rekao je Pantić.

Ni formiranje Zajednice srpskih opština "neće ići nimalo lako, niti će Albanci dozvoliti ovlašćenja koja bismo mi želeli, i koja su dogovorena u Briselu, kao što nisu dozvolili ni statusno neutralno formiranje lokalnih samouprava", smatra Pantić.

Pantić koji je u subotu podneo ostavku na mesto zamenika direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, izneo je da više ne može da radi s ministrom Vlade Srbije, zaduženim za Kosovo, Aleksandrom Vulinom, za koga je rekao da se bavi svojom strankom - Pokretom socijalista, a ne državnim poslovima.

"Uvek ću biti spreman da služim svojoj državi i narodu, ali sa Aleksandrom Vulinom ne mogu više da sarađujem. To je razlog za moju ostavku. Ne mogu da gledam kako se na račun stranke kojoj pripadam - na račun SNS, gradi infrastruktura Pokreta socijalista na Kosovu", rekao je Pantić.

Pantić je ponovio da nije potpisao izjavu kojom je trebalo da preuzme dužnost gradonačelnika Kosovske Mitrovice, jer su na njoj bili grb i druga obeležja Republike Kosovo.

Upitan da li to znači da neće biti na čelu grada, Pantić je rekao da je "sigurno da neće biti gradonačelnik opštine na "nezavisnom Kosovu" ".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track