ISTRAŽIVANJE: Građani najviše veruju Vučiću, Đilas pao na nulu!
Foto: Kurir

Ipsos Stratedžik marketing

ISTRAŽIVANJE: Građani najviše veruju Vučiću, Đilas pao na nulu!

Politika -
Na parlamentarnim izborima SNS bi osvojio 45 odsto glasova, DS 13 odsto dok bi na trećem mestu bio SPS sa 11 odsto glasova

BEOGRAD - Građani Srbije najviše poverenja imaju u lidera Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića - 25 odsto, dok uopšte nemaju poveranja u lidera Demokratske stranke Dragana Đilasa, kojem su dali 0 glasova.

Ovo su rezultati istraživanja javnog mnjenja koje je sproveo Ipsos Stratedžik marketing na uzroku od 1.065 ispitanika, u periodu od 13.12.2013. do 19.12.2013. godine.

Na pitanje " U kog političara iz današnje Srbije imate najviše poverenja" građani su dali Aleksandru Vučiću - 25 odsto glasova, a Ivici Dačiću 5 odsto. Slede Tomislav Nikolić - 3 odsto, Čedomir Jovanović - 3 odsto, Vojislav Koštunica - 2 odsto, Boris Tadić - 2 odsto, Rasim Ljajić - 1 odsto, Dragan Marković Palma - 1 odsto i Vuk Jeremić - 1 odsto.

Odgovor "nijedan" dalo je 46 odsto ispitanika, dok je njih 4 odsto pružilo neki drugi odgovor, a opciju "ne znam" odabralo je 9 odsto.

Na pitanje: "Kada bi parlamentarni izbori bili u nedelju i stranke pojedinačno izlazile na izbore, za koju stranku biste glasali?", najviše glasova bi dobila SNS - 45 odsto, DS - 13 odsto, SPS - 11 odsto, DSS - 7 odsto, LDP - 7 odsto.

Slede Dveri - 3 odsto, URS/G17 plus - 3 odsto, SVM - 2 odsto i SRS - 2 odsto ....

Da su parlamentarni izbori ove nedelje na njih bi, prema istraživanju, izašlo 57 odsto birača, njih 14 odsto je neodlučno, dok je 29 odsto ispitanika navelo da ne bi glasalo.

Od ispitanika njih 44 odsto se izjasnilo da je Srbija krenula pravim putem, 18 odsto njih je je odbilo da odgovori, dok 38 odsto njih smatra da Srbija ide pogrešnim putem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track