TOMA FILA: Slobi su glave došle dve najlon kese!

Najpoznatiji srpski advokat otkriva

TOMA FILA: Slobi su glave došle dve najlon kese!

Politika -
Njemu nikada istinski nije bilo stalo da u Hagu dokaže svoju nevinost. Pričao je da bi voleo da uveri svet šta se zaista dešavalo na prostorima SFRJ

Branio sam najvažnije ljude u državi - Slobodana Miloševića, Jovanku Broz, Borku Vučić, Žarka Lauševića, ceo vrh SPS i osuđene za 700 ubistava, kaže najpoznatiji srpski advokat Toma Fila. Upamćen je u pravosuđu po stavu da će "ako treba braniti crnog đavola". Dodaje da su ubice lake za saradnu, za razliku od političara.

- Moralne dileme da li ću braniti nekog ko je okrvavio ruke raščistio sam odavno sam sa sobom. U momentu kad uđeem u sudnicu prestajete da budte čovek i postajete advokat jer je to mesto nije za emocije - kaže Fila.

Milošević tokom haškog suđenja
Milošević tokom haškog suđenja

Ističe je bivši predsednik Slobodan Milošević bio upečatljiva ličnost!

- Njemu nikada istinski nije bilo stalo da u Hagu dokaže svoju nevinost. Pričao je da bi voleo da uveri svet šta se zaista dešavalo na prostorima SFRJ. Bio je tvrdoglav. U Hagu je sam pokazao neka dokumenta koja mu nisu išla u prilog. Ali najstrašnije što sam doživeo u tom procesu bila je činjenica da su dokumenta koja su korišćena protiv njega u Hagu stigla iz Beograda u Tribunal u dve najlon kesena kojima je pisalo "Dolče vita" (sladak život). Tadašnji načelnik generalštaba Nebojša Pavkovićć je strogo poverljive državne tajne predao u dve najlon kese - otkriva Fila.

Toma Fila
Toma Fila

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja