Najnovije vesti

TEROR NA KOSOVU: Saslušan Krstimir Pantić, prijavio ga Srbin
Foto: Zoran šaponjić

Na slušanju u kosovskoj policiji

TEROR NA KOSOVU: Saslušan Krstimir Pantić, prijavio ga Srbin

Politika
20:06h
Bivši zamenik direktora Kancelarije za KiM tvrdi da ga radnik opštine Vučitrn koji je budžet Republike Srbije oštetio za više miliona dinara.i koji je bio član antiizbornog štaba u Kosovskoj Mitrovici tereti za navodi fizički napad

KOSOVSKA MITROVICA - Bivši zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Krstimir Pantić saslušan je u policijskoj stanici u severnom delu Mitrovice. On tvrdi da je reč o nastavku pritiska na Srbe.

Pantić  navodi da ga je kosovska policija upozorila da će biti priveden i da će za njim biti raspisana poternica ukoliko se u toku dana ne javi da da iskaz povodom opužbi da je, navodno, fizički napao jednu osobu u Kosovskoj Mitrovici 8. novembra prošle godine.

“Nakon saslušanja koje je trajalo oko sat vremena pušten sam iz policijske stanice, jer istražni sudija nije bio u mogućnosti da odluči da li da zatraži moje zadržavanje zbog obaveza u sudu i rečeno mi je da će naknadno biti doneta odluka o tome,” naveo je Pantić.

Pantić je ocenio je da se radi o nastavku pritisaka kojima su izloženi Srbi na Kosovu i Metohiji, zbog činjenice da se za navodno delo, koje se karakteriše kao fizički napad, tereti više od dva meseca, a da nijednom nije dobio poziv da se javi policiji kako bi dao iskaz.

On je naveo da je osoba koja ga tereti za napad bio član antiizbornog štaba u Kosovskoj Mitrovici i da je slučaj prijavio Euleksu, "iako je to za njega okupatorska misija, a Kosovska policija, policija nepriznate države".

"Osoba koja me je prijavila za navodni napad nijednom se nije povela mišlju da slučaj prijavi MUP Republike Srbije", rekao je Pantić, dodajući da je reč o radniku opštine Vučitrn koji je budžet Republike Srbije oštetio za više miliona dinara.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...