Čeda Jovanović: O koaliciji u subotu, sa DS ne pregovaramo
Foto: Fonet

Sednica Glavnog odbora

Čeda Jovanović: O koaliciji u subotu, sa DS ne pregovaramo

Politika -
Buvlje pijace uz pomoć LDP neće biti, poručio lider liberala

BEOGRAD - Liberalno demokratska partija ne vodi razgovore o formiranju predizbornih koalicija sa počasnim predsednikom DS Borisom Tadićem, kao ni sa DS, a kako i sa kim će liberali na izbore biće poznato u subotu, 1. februara nakon sednice Glavnog odbora stranke, izjavio je lider LDP Čedomir Jovanović.

Jovanović je na konferenciji za novinare rekao da će na Glavnom odboru stranke biti poznata izborna lista LDP, odnosi sa drugim strankama, izborna platforma, ambicije stranke..."Nikakve razgovore ne vodimo sa Borisom Tadićem, on je za mene počasni predsednik DS. Da razgovaramo sa nekim iz DS razgovarali bismo sa onim ko je njen predsednik ili ljudima koje ta stranka predloži", rekao je Jovanović.

On je takođe rekao da ima veliko razumevanje i respekt prema regionalnim strankama sa kojima je LDP do sada sarađivao, ali je naveo i da su predizborne koalicije neuverljiv i sebičan odgovor na potrebe građana.

On je takođe ocenio da je odnos LDP prema DS, kao uostalom i prema drugim strankama, jasan i pošten."Nemojte da na ovim izborima budem taj koji će se izjašnjavati između DS i SNS, ja o njima ne razmišljam. Ja ne mislim da mi je prva obaveza da kad se probudim otvorim tabloid i vidim šta se dešava Đilasu i u Demokratskoj stranci...", rekao je Jovanović koji je naveo i da "buvlje pijace uz pomoć LDP-a neće biti", niti da će liberali "biti alibi za stvaranje koalicija i frontova koji su izraz nemoći".

Govoreći o postizbornim koalicijama, Jovanović je rekao da je prirodno da posle izbora svako razgovara na osnovu pozicija koje su im dali građani, odnosno podrške koju su dobili na izborima. Lider LDP je rekao i da ne želi da "politika koja je pred nama bude kao politika za nama", ali i ocenio da je "Srbija ponižena, u ruševinama i društveno demotivisana".

LDP, kako je rekao, na izborima traži podršku za politiku koja je u međuvremenu "postala kičma zemlje".Jovanović smatra da izbornu kampanju ne treba svesti "na mržnju političara nesposobnih da bilo šta ponude zemlji", ali je istakao i da mu se "ne dopada činjenica da političari padaju jedni drugima u zagrljaj, jer nemaju ništa drugo da ponude građanima".

Uz ocenu da je Srbija žrtva neodgovornih politika za koje nema vremena, Jovanović je zaključio da stranka koju predvodi u izbore ulazi kao drugačija, puna zrelosti i ambicija kojima želi da doprinese stvaranju političke klime koja je neophodna društvu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track