Mirović preuzeo Ministarstvo privrede

Posle odlaska Radulovića

Mirović preuzeo Ministarstvo privrede

Politika -
Primopredaja dužnosti obavljena je u prostorijama resornog ministarstva

BEOGRAD - Ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave Igor Mirović preuzeo je danas i rukovođenje Ministarstvom privrede od dosadašnjeg ministra Saše Radulovića. Primopredaja dužnosti obavljena je u prostorijama resornog ministarstva.

Premijer Srbije Ivica Dačić juče je uputio Skupštini predlog za razrešenje ministra privrede Saše Radulovića i ovlastio ministra Mirovića da rukovodi Ministarstvom privrede, objavljeno je na sajtu tog ministarstva.

Mirović je juče izjavio da će u koordinaciji sa predstavnicima preduzeća i sindikata pokušati da pronađe mehanizme za buduće korake Vlade nakon vanrednih republičkih izbora 16. marta, a do tada će, zajedno sa saradnicima, pre svega pokušati da nađe rešenje problema nezadovoljnih radnika u preduzećima koja su u restrukturiranju.

Najavio je da će biti analizirani i ostali akti u Ministarstvu privrede, ali da neće biti inicijativa u vezi sa zakonodavnim aktivnostima. On je rekao da prihvatanje rukovođenja Ministarstvom privrede ne znači da će posle izbora i dalje biti zadužen za tu oblast.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja