PANIKA U DS: Tadić ruši Pajtića u Vojvodini!
Foto: Zorana Jevtić

Pokrajinski DS napušta najmanje 15 poslanika

PANIKA U DS: Tadić ruši Pajtića u Vojvodini!

Politika -
Tribuni naklonjeni bivšem lideru demokrata formiraće poslanički klub posle izbora, ili u samom finišu kampanje, i uskratiti podršku Pajtićevoj vladi

BEOGRAD - Ko će kome ako ne svoj svome!Dosadašnja slika vojvođanskog parlamenta posle martovskih izbora mogla bi biti mnogo drugačija. Kako Kurir saznaje iz više nezavisnih izvora, grupa od oko 15 poslanika Demokratske stranke formiraće odmah posle izbora, ili u finišu kampanje, svoj poslanički klub i prikloniće se Borisu Tadiću! Sporan legitimitetStruju doskorašnjeg počasnog predsednika demokrata u Skupštini Vojvodine predvodiće Miloš Gagić, nekad blizak saradnik Bojana Pajtića.- Mnogi misle da Pajtić svoj deo DS drži pod potpunom kontrolom i da se praktično učaurio. Velika većina vojvođanskih demokrata mu zamera jer se zbog njegovih odluka stranka praktično i raspala. Nije samo Dragan Đilas kriv za katastrofalno vođenje stranke, pridodao je još štošta Pajtić. Svi znaju da Pajtić više nema legitimitet u Vojvodini, ali ga je zbog izbornog sistema i broja poslanika bilo nemoguće smeniti. S Tadićevim poslaničkim klubom takva mogućnost i te kako se otvara. Dogovor je da se to ne radi u kampanji da ne bi bilo da bivše demokrate imaju za cilj samo da sruše Pajtića i Đilasa - otkriva izvor Kurira.U izjavi za Kurir Gagić nije potvrdio, ali nije ni demantovao naša saznanja.- Doneli smo odluku da se sačuva trenutna vlada Vojvodine. U ovom trenutku i zasad - odgovorio je Gagić. Na dodatno pitanje da li podržava Borisa Tadića ili Demokratsku stranku sa Đilasom i Pajtićem na čelu, odgovorio je:- Nije tajna da sam na poslednjoj sednici Glavnog odbora stranke glasao protiv izveštaja Dragana Đilasa i tad sam rekao šta sam imao. Otom-potom...Za analitičara Dragomira Anđelkovića ovakav epilog u Vojvodini je sasvim moguć, samo je, kako kaže, pitanje koliki će biti broj poslanika koji će uskratiti podršku Pajtiću.Uvodni scenario- To je, siguran sam, moguć uvod u rušenje vlasti u Vojvodini, čime bi se Pajtićev legitimitet dodatno urušio - naglasio je Anđelković.S druge strane, predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić na naša saznanja nije imao nikakav komentar. Doduše, Pajtić nije verovao ni u odluku Borisa Tadića da će napustiti stranku, pa se već posle dva dana ispostavilo da greši.Podsetimo, Pajtić je nedavno za Kurir izjavio da ne veruje da će Tadić izaći na izbore van DS i da ne veruje da je takav čovek. Verovao ne verovao, upravo to se desilo!

Raspad sistemaTRIVANOVA NAPUSTILA DSU toku jučerašnjeg dana DS je napustilo još nekoliko članova, među kojima su i dva člana Predsedništva - Dragoslav Ćirković i Srđan Pavlović. Iz DS je definitivno otišla i Jelena Trivan, koja je u junu prošle godine podnela ostavku na sve funkcije. Svi oni su svoj odlazak obrazložili nezadovoljstvom i neslaganjem s načinom na koji se ta stranka vodi. Ćiroković, koji je bio i predsednik Gradskog odbora u Nišu, podneo je ostavku na to mesto, kao i na mesto člana Predsedništva i člana Glavnog odbora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track