BEZ LDP: U Novom Sadu u toku sastanak o stvaranju građanskog bloka
Foto: Zorana Jevtic

U prostorijama LSV

BEZ LDP: U Novom Sadu u toku sastanak o stvaranju građanskog bloka

Politika -
Na sastanku koji je organizovao LSV učestvuju predstavnici Nove demokratske stranke, Zajedno za Srbiju, Zajedno za Vojvodinu, Zelene ekološke partije, Hrvatske nezavisne liste, Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara, Slovačke stranke i Stranke demokratske akcije Sandžaka

NOVI SAD - U prostorijama Lige socijaldemokrata Vojvodine danas nešto posle 12.00 je počeo sastanak o mogućoj predizbornoj saradnji stranaka građanske opcije, a pozivu na sastanak jedino se nije odazvala Liberalno-demokratska partija.

Na sastanku koji je organizovao LSV učestvuju predstavnici Nove demokratske stranke, Zajedno za Srbiju, Zajedno za Vojvodinu, Zelene ekološke partije, Hrvatske nezavisne liste, Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara, Slovačke stranke i Stranke demokratske akcije Sandžaka.

"IZ LDP-a su javili da neće doći", rekao je izvor iz LSV-a, ali nije precizirao razloge zbog kojih LDP ne učestvuje na sastanku.

Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović rekao je juče da je istekao rok do kojeg se LSV mogla izjasniti za predizbornu saradnju s njegovom strankom i ocenio da je "Čanak odabrao Tadića".

Nenad Čanak je predsednik LSV, a Boris Tadić je bivši predsednik Demokratske stranke i Srbije, koji je istupio iz DS-a i najavio da će osnovati Novu demokratsku stranku. Najavljeno je da će nakon sastanka, oko 13.00, biti održana konferencija za novinare.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track