Čanak: Čeda je hteo da LSV utopi u LDP
Foto: Zorana Jevtić

Propala koalicija

Čanak: Čeda je hteo da LSV utopi u LDP

Politika -
Saradnja sa Draganom Đilasom nije bila moguća "zbog svega što se izdešavalo", a Zoran Živković je "za sve velika nepoznanica"

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović imao ideju da se LSV utopi u LDP, tako da koalicija samo sa tom strankom nije dolazila u obzir.

Čanak je naveo da je koalicija Nove demokratske stranke u osnivanju, LSV i Zajedno za Srbiju politička alternativa vlasti, ali i opoziciji i da "treba da pretenduje bar na drugoplasiranu poziciju" na izborima.

"Zastupamo vrednosti levice i zajedno očekujemo podršku ne samo svojih tradicionalnih birača, nego svih onih koji u ovom momentu nemaju za koga da glasaju...", rekao je Čanak.

Obrazlažući zašto je ušao u savez sa Borisom Tadićem i Dušanom Petrovićem, Čanak je kazao da je ideja bila da se što jače konsoliduje građanski blok koji je u ovom trenutku dosta razjedinjen, a da desni centar nikada nije bio jači.

"Čedomir Jovanović, međutim, nije hteo da nam se pridruži i, za razliku od ostalih stranaka, nisu hteli da dođu u Novi Sad ni na razgovor", kazao je Čanak.

Prema njegovim rečima, saradnja sa Draganom Đilasom nije bila moguća "zbog svega što se izdešavalo", a Zoran Živković je "za sve velika nepoznanica".

Čanak je naveo da je LSV nezadovoljan reformama i da ne razume neke poteze vlade, "na primer da premijer bude i ministar unutrašnjih poslova, zbog čega je bezbednost u zemlji trpela i što se na loš način odrazilo i na Novi Sad, i na Niš, Beograd i čitavu zemlju".

On je ponovio da saradnja LSV sa Borisom Tadićem ne znači automatski rušenje Bojana Pajtića.

"Pred nama su republički izbori i pitanje aktuelne većine na nivou AP Vojvodine nije pitanje oko kojeg ovog trenutka razgovaramo", dodao je Čanak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track