LICEM U LICE: Zorana Mihajlović i Milica Radović!

LICEM U LICE: Zorana Mihajlović i Milica Radović!

Politika -
Pregovori između Srbije i Unije su dogovor o dinamici prihvatanja evropskih pravila i standarda u društvu i državi

1. Šta očekujete da će se u narednom periodu dogoditi na planu evropskih integracija i u dijalogu s Prištinom?

2. Možete li sebe da vidite u vladi koju bi sastavili Demokratska stranka Srbije i Srpska napredna stranka?

Zorana Mihajlović potpredsednica SNS

1. Očekujem intenzivne pristupne pregovore sa EU. Pregovori između Srbije i Unije su dogovor o dinamici prihvatanja evropskih pravila i standarda u društvu i državi. To znači da će se Srbija u narednom periodu zauvek promeniti nabolje, a da ćemo u oblastima kao što su zdravstvo, javna uprava ili školstvo dostići visoke evropske standarde. U dijalogu s Prištinom očekujem nastavak normalizacije odnosa, što treba da olakša život običnim ljudima, kako Srbima tako i Albancima.

2. U politici nema večnih prijatelja ni neprijatelja. U ovom trenutku politike SNS i DSS dijametralno su suprotne. Međutim, nas sada samo interesuju izbori i rezultat SNS na njima. Kad se izbori završe, kada birači kažu svoje, kao najjača stranka u zemlji odlučićemo s kim ćemo činiti vladu.Milica Radović potpredsednica DSS1. Poznato je da politika štapa i šargarepe ne daje rezultate. Zahtevi EU danas su ogoljeno imperativni i Srbiji se ne ostavlja prostor za razmišljanje, već samo za prihvatanje naloženog. S takvom politikom nastaviće se dalje, samo će zahtevi biti sve veći. Posle prihvatanja Briselskog sporazuma srpska strana je poslala jasnu poruku da je spremna na sve i da ne pita za cenu. SPS i SNS će svaki ustupak Hašimu Tačiju predstaviti kao novi uspeh „odgovorne politike prema KiM“.

2. Ne verujem. DSS i SNS imaju dijametralno suprotstavljena stanovišta o EU i političkoj samostalnosti. Ako je za DSS koalicija sa Dverima bila nemoguća zbog neprihvatanja koncepta političke samostalnosti, onda je teško poverovati da bi se zarad vlasti DSS odrekao svog političkog kursa.

Zoranino pitanje za Milicu

Da li ste spremni da se u budućem parlamentu poslanice, bez obzira na to iz koje su stranke, organizuju kako bi se postigli određeni ciljevi i promenili zakoni radi veće zaštite žena i promocije njihovih prava?- Reč je o izuzetno dobroj ideji koju bih svakako prihvatila da sam poslanik u sledećem mandatu.

Miličino pitanje za Zoranu

„Srbijagas“, koji je u vašoj nadležnosti, napravio je milijardu evra gubitka i to će građani Srbije morati da vraćaju. Za to vreme „Srbijagas“ nastavlja po starom. Kako to da je Bajatović i dalje direktor kompanije?- Po koalicionom sporazumu, Bajatović je bio izbor Socijalističke partije Srbije. Zbog toga sam se svim srcem i zalagala da budu održani vanredni parlamentarni izbori.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track