Rakić: Vodiću fer kampanju, očekujem pobedu
Foto: Tanjug

Izbori za gradonačelnika Kosovske Mitrovice

Rakić: Vodiću fer kampanju, očekujem pobedu

Politika -
Zabrinjava činjenica da se na biračkom spisku nalazi oko 500 novih glasača, pretežno albanske nacionalnosti i sumnjam da je po sredi pokušaj prekrajanja izborne volje građana, naveo je kandidat liste Srpska

KOSOVSKA MITROVICA - Kandidat Građanske inicijative "Srpska" za gradonačelnika Severne Mitrovice Goran Rakić izjavio je danas da će voditi fer kampanju i da očekuje pobedu na izborima.

Rakić je rekao da će "Srpska" voditi fer i korektnu kampanju i da je uveren da će građani Kosovske Mitrovice kao i prošlog puta izaći na birališta i u velikom broju podržati kandidata koji ima podršku i Vlade Srbije.

"Zabrinjava činjenica da se na biračkom spisku nalazi oko 500 novih glasača, pretežno albanske nacionalnosti i sumnjam da je po sredi pokušaj prekrajanja izborne volje građana", dodao je Rakić.

Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je u subotu u Zubinom Potoku da očekuje da izbori za gradonačelnika Severne Mitrovice proteknu mirno i da na njima pobedi kandidat Građanske inicijative "Srpska" Goran Rakić.

Vulin je naglasio da očekuje da jedna od prvih aktivnosti gradonačelnika Severne Mitrovice bude da reši problem u naselju Brđani kako se ne bi dozvolila promena etničke strukture stanovništva u tom naselju.U trci za gradonačelnika su, pored Rakića, i Oliver Ivanović ispred G.I. SDP, Fljorent Azemi (DPK) i Musa Miftari (LDK).Izborna kampanja u Severnoj Mitrovici počinje sutra i trajaće pet dana, do sledećeg petka u ponoć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track