ŠUTANOVAC SMISLIO GENIJALAN PLAN: Pljujemo Vučića, pa ćemo s njim u vladu!
Foto: Ap

Blistavi um

ŠUTANOVAC SMISLIO GENIJALAN PLAN: Pljujemo Vučića, pa ćemo s njim u vladu!

Politika -
Funkcioner DS rekao saradnicima da napadaju SNS u kampanji, a da će posle izbora pokušati da ispeglaju odnose s njima

BEOGRAD - Licemeri.Dragan Šutanovac, funkcioner DS, nedavno je na sastanku u centrali DS poručio svojim saborcima da naprednjake napadaju samo u kampanji, a da će posle izbora pokušati da pregovaraju s njima o ulasku u vladu, saznaje Kurir.Plan i opravdanjePrema rečima našeg izvora, Šutanovac je nekolicini rekao da je plan da napadaju SNS tokom kampanje i pričaju da nikad neće s njima kako bi opravdali tezu da su jedina opozicija najjačoj stranci, a da je njihov cilj zapravo drugačiji.- Šutanovac je rekao da naprednjake tokom kampanje napadamo što bezobzirnije, ali da to ne znači da posle izbora nećemo pokušati da s njima nađemo zajednički jezik i uđemo u vladu. Kako je rekao, naprednjake napadamo da bismo opravdali status jedine prave opozicione stranke i da ne izgubimo verne birače, a da ćemo odmah posle izbora pokušati da ih privolimo da nas pozovu u vladu - kaže naš izvor koji je prisustvovao tom sastanku i dodaje da to i ne treba da čudi kad se uzme u obzir šta je Dragan Đilas donedavno pričao o Aleksandru Vučiću i SNS.

Ni DS ne može bez njega... Aleksandar Vučić
Ni DS ne može bez njega... Aleksandar Vučić

Podsetimo, Dragan Đilas je u jednom intervjuu, komentarišući kabinet Ivice Dačića, rekao da su jedini vidljivi rezultati rada te vlade - energija Aleksandra Vučića i PUPS sa svojom politikom zaštite penzionera.Pohvale i dogovori - Zameraju mi što hvalim Vučićevu energiju i borbu protiv korupcije, kao i PUPS i njihovu politiku zaštite penzionera. Ali to je jedino što se vidi kao rezultat rada ove vlade - rekao je Đilas i dodao da Srbija ima samo jednog ministra, i to upravo lidera naprednjaka.Treba dodati da je Đilas išao kod Vučića da bi se dogovorili o detaljima u vezi s projektom Beograd na vodi, te da je želeo da učestvuje u njegovoj realizaciji, ali i da je naprasno počeo da kritikuje prvog čoveka naprednjaka kad je smenjen s mesta gradonačelnika Beograda.Iako je posle odlaska iz Starog dvora neumorno iznosio zamerke na račun vlasti, kad su demokrate u pitanju, to ništa ne znači. Istu epizodu imali su i sa socijalistima kad su ih godinama krivili za ekonomska i socijalna stradanja građana zemlje, a onda ih pozvali u koaliciju samo da bi sebi ponovo obezbedili vlast.

Dragan Đilas: Jedini vidljivi rezultati rada ove vlade su energija Aleksandra Vučića i borba protiv korupcije
Dragan Đilas: Jedini vidljivi rezultati rada ove vlade su energija Aleksandra Vučića i borba protiv korupcije

Dejan Vuk StankovićNAPREDNJACIMA NE TREBA DSPolitički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da SNS ne vidi u koaliciji sa DS posle predstojećih izbora.- U Srbiji su gotovo sve stranke bile u neprincipijelnim koalicijama i ništa više nije iznenađenje, ali SNS posle ovih izbora ima komfornu podšku i DS im ne treba. Taj savez bi bio samoubilačka opcija za demokrate. Ako su odlučili da budu opoziciona stranka, onda treba tu da grade kredibilitet - naveo je ovaj analitičar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja