PREMA OCENI NOVINARA: Vučić i Dačić najkomunikativniji političari!
Foto: Dado Djilas

Učestvovalo 300 novinara u istraživanju

PREMA OCENI NOVINARA: Vučić i Dačić najkomunikativniji političari!

Politika -
Osim njih, ovu titulu poneli su između ostalih i ministar spoljne i unutrašnje trgovine Rasim Ljajić, ministarka energetike Zorana Mihajlović, ministar kulture Ivan Tasovac, zaštitnik građana Saša Janković

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić, prvi potpredsednik Aleksandar Vučić i potpredsednik i ministar spoljne i unutrašnje trgovine Rasim Ljajić bili su najkomunikativniji državni i politički funkcioneri u 2013., pokazalo je istraživanje "Novinar - vaš prijatelj".

Osim njih, ovu titulu poneli su između ostalih i ministarka energetike Zorana Mihajlović, ministar kulture Ivan Tasovac, zaštitnik građana Saša Janković.

Među javnim ličnostima koje su tokom 2013. godine, prema mišljenju novinara najrelevantnijih srpskih medija, na kvalitetan način, promenile svoj imidž u odnosu na prethodni period, prednjače Vučić i guvernerka Jorgovanka Tabaković, a slede ih lider Nove demokratske stranke Boris Tadić i lider LDP Čedomir Jovanović, navodi se u saopštenju PR agencije "Pragma", koja je i sprovela istraživanje.

Najbolje odnose s medijima, među državnim i političkim institucijama, imali su Poreska uprava Srbije, Poverenik za informacije od javnog značaja i Narodna banka Srbije, a od javnih preduzeća JP "Skijališta Srbije".

U istraživanju je učestvovalo više od 300 srpskih novinara, a sprovedeno je tokom decembra 2013. i januara ove godine.

Trinaesti put za redom, ispitanici su analizirali kvalitet odnosa s medijima organizacija i javnih ličnosti u više kategorija - državne institucije, političke organizacije, privredne i neprivredne organizacije, političke i ostale javne ličnosti, a biraju se i organizacije koje imaju najbolje kanale i sredstva komunikacije s novinarima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track