Tasovac progovorio: Nеću da cenzurišem medije!

Ministar kulture i informisanja u Vladi Srbije

Tasovac progovorio: Nеću da cenzurišem medije!

Politika -
Od mene niko nije tražio da poboljšam stanje u medijima, već da se stavim na jednu političku stranu. Ne pada mi na pamet, jer, kada bih to uradio, to bilo eksplicitno protiv medija, rekao je Tasovac i poručio da on neću biti taj koji zabranjuje, cenzuriše i propisuje medijima pravila ponašanja.

Ministar kulture Ivan Tasovac je ocenio da za šest meseci, koliko je u vladi, samo na "Farmi" može da se postigne vidljiv rezultat, dok je prozivke oponenata da prestane s ćutanjem zbog tabliodizacije Srbije shvatio kao pritisak da se stavi na jednu stranu.

"Od mene niko nije tražio da poboljšam stanje u medijima, već da se stavim na jednu političku stranu. Ne pada mi na pamet, jer, kada bih to uradio, to bilo eksplicitno protiv medija", rekao je Tasovac i poručio da on neću biti taj koji zabranjuje, cenzuriše i propisuje medijima pravila ponašanja.

Govoreći o tabloidizaciji Srbije, Tasovac je rekao:

"Tabloidizacija nije problem, već posledica dugotrajnog istiskivanja kulture u najširem smislu iz javnog prostora, a ne samo iz medija, za račun estrade, trivijalnosti, voajerizma, pa na kraju i kriminala. U bolest smo upali lakomisleno i brzo, a lečenje će biti dugotrajno, mnogo duže od bilo čijeg mandata. Sve drugo je nadrilekarstvo".

Upitan da li će ostati ministar kulture u budućoj Vučićevoj vladi, Tasovac je odgovorio da je živeći u Srbiji naučio da je najbolje kad su vam planovi dugoročni, a očekivanja kratkoročna.

Na opasku da li se pokajao što je ulazio u vladu, Tasovac je naveo da postoje samo dve stvari u životu posle kojih nema kajanja.

"Druga od njih je ulazak u politiku i Vladu Srbije", dodao je ministar kulture u ostavci.

Tasovac je naglasio da će i dalje insistirati na promeni načina izbora čelnika kuturnih ustanova u Srbiji.

"Odgovor na to pitanje će odrediti gde će biti srpska kultura za šest meseci, a gde ja", naveo je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track