BRITANSKI EKONOMIST: Raste podrška SNS, Vučić novi premijer!
Foto: Beta

Analiza uoči izbora 16. marta

BRITANSKI EKONOMIST: Raste podrška SNS, Vučić novi premijer!

Politika -
Prema njihovoj analizi predviđa se prosečni godišnji privredni rast u Srbiji od 3,6 odsto u periodu od 2014. do 2018. godine

Specijalni sajt britanskog magazina Ekonomist, "Intelidžens junit" (Intelligence Unit), objavio je najnoviju procenu političkih i ekonomskih zbivanja u Srbiji u kojoj govori o rastu popularnosti Srpske napredne stranke i njenog lidera Aleksandra Vučića.

Takođe bavi se i analizom privrednog rasta posle vanrednih parlamentarnih izbora."Srpska napredna stranka visoko je pozicionirana u anketama i po svemu sudeći će nastojati da ojača svoju poziciju u vlasti na izborima 16. marta. Izbori će najverovatnije dovesti do sklanjanja socijalista iz vlasti i do imenovanja Aleksandra Vučića za premijera što bi dalo veći podsticaj za reforme. Inače srpska vlada će pokušati da sklopi i novi sporazum sa MMF", navodi ovaj sajt.

Prema njihovoj analizi predviđa se prosečni godišnji privredni rast u Srbiji od 3,6 odsto u periodu od 2014. do 2018.Takođe se podseća da i da je Srbija u januaru počela pregovore o pristupanju EU.

Printscreen The Economist
Printscreen The Economist

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track