Zorana Mihajlović: SNS-u najjači resori

Potpredsednica Srpske napredne stranke o budućoj vladi

Zorana Mihajlović: SNS-u najjači resori

Politika -
Sa potencijalnim koalicionim partnerima prvo ćemo razgovarati o programu nove vlade i jasno oročenim ciljevima reformi. Očekujem da zvanični pregovori počnu sledeće nedelje, navela je ona

BEOGRAD - Potpredsednica SNS Zorana Mihajlović kaže da je potpuno logično da, kao stranka koja je na izborima dobila skoro dvotrećinsku većinu u parlamentu, upravo SNS preuzme najveću odgovornost, jer to od nje očekuju i građani Srbije.

Mihajlović je tako odgovorila na pitanje da li su najjači resori, poput policije, finansija, privrede i pravosuđa, unapred rezervisani za kadrove SNS.

"Sa potencijalnim koalicionim partnerima prvo ćemo razgovarati o programu nove vlade i jasno oročenim ciljevima reformi. Očekujem da zvanični pregovori počnu sledeće nedelje", navela je ona.

Mihajlovićeva je istakla da bi, prema rezultatima izbora, SNS bi mogla da vlada i sama, ali joj nije cilj vlast radi vlasti.

"Želimo restrukturiranje javnih preduzeća, reformu javne uprave i obezbeđivanje povoljnog investicionog ambijenta, uz nastavak borbe protiv kriminala i korupcije. Upravo će prihvatanje ovih ciljeva, za čije ostvarenje smo dobili podršku i od građana Srbije, biti ključni faktor da se odlučimo sa kim ćemo u vladu", poručila je potpredsednica SNS.

Kako napominje, odluku o koalicionim partnerima doneće organi stranke, ali učešće manjinskih partija u parlamentarnoj većini smatra vrlo važnim kako bi nacionalne manjine mogle kroz institucije sistema da se bore za svoja politička, kulturna i druga prava.

"Vlada mora da bude funkcionalna i efikasna. Kao što ne treba da ima nepotrebne resore, tako bi pogrešno bilo praviti superministarstva koja će objedinjavati neke potpuno nespojive oblasti...", rekla je Mihajlovićeva.

Govoreći o svojim ambicijama, ona je rekla da je to što je bila prva na listi SNS za Beograd za nju kao istinskog zaljubljenika u ovaj grad predstavljalo veliku čast, a da su njene ambicije prevashodno vezane za oblast energetike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track