Čeda Jovanović: Nisam stekao moć da predvidim rezultat!
Foto: Dragan Kadić

Lider LDP zna zašto je propao na izborima

Čeda Jovanović: Nisam stekao moć da predvidim rezultat!

Politika -
Nije vidovnjak: Jovanović poručio da ne podnosi ostavku, da Vučiću želi da uspe, ali i da mu je žao što za 20 godina nije uspeo potpuno da stekne moći kojima bi mogao da predvidi postupke građana

BEOGRAD - Hari Poter, pa Čeda.- Stranka mora preuzeti odgovornost, pronaći unutar sebe neophodnu snagu za unutrašnju promenu u organizacionom i kadrovskom smislu. Ne ostavljam stranku, ne ostavljam ljude s kojima radim, osećam se beskrajno dužnim svakom glasu koji smo dobili na izborima - poručio je Jovanović juče posle sednice Predsedništva stranke, koja je trajala nešto više od tri sata.Ne misli o ostavciLider LDP je još dodao da o svojoj ostavci nikad nije ni razmišljao.- Otkad sam video da se u Srbiji u istoj meri raspravlja o Šariću, o Vučićevom trijumfu i mojoj spremnosti da uništim LDP tako što ću se okrenuti i otići, još čvršće stojim iza odgovora koji sam dao one prve noći. Žao mi je, i zbog toga mi je veoma teško, što kao neko ko je 20 godina u srpskoj politici za to vreme nisam uspeo da steknem moći da predvidim postupke ljudi. Mogu da predviđam politiku, iako Vučiću želim iz sve snage da uspe u onome što radi, čini mi se da će mu misija biti gotovo nemoguća zbog toga što nema LDP - kazao je Jovanović.Kako je naveo, on želi da buduće delovanje usmeri ka izgradnji drugačijeg LDP, koji će biti u stanju da uradi onaj posao koji nije urađen od 5. oktobra 2000. do 16. marta 2014 godine.Stranački izbori- Posao o kome smo uvek govorili, posao koji su, pre svega, kompromitovali Tadić i Koštunica, a potom i oni koji su sa njima delili vlast u ovoj zemlji, posao za čiji loš rezultat smo odgovorni svakako i mi - poručio je lider LDP.Na pitanje da li će neki funkcioneri podneti ostavku, lider LDP je rekao da je to realnost koja se dešava posle svakih izbora.- To je nešto što je realno i ja to ne bih nazvao povlačenjem iz stranke. O odlascima ne mogu da govorim jer mi niko nije rekao da odlazi iz LDP. Pred nama su stranački izbori, videćemo da li će se i ko sve kandidovati. U LDP se dolazi, iz LDP se odlazi potpuno slobodno. Od pozicije koju neko u stranci ima zavisi i način na koji će to biti urađeno. U tome ne vidim nikakvo neprijateljstvo - istakao je Jovanović.

ManiriA OD JOVANOVIĆA ŠAMPANJACPorodica Jovanović poslala je juče poklon glavnom i odgovornom uredniku Kurira u znak zahvalnosti što je u jučerašnjem broju objavio „lepu fotografiju“ na kojoj su Čeda i njegova supruga Jelena. Fotografiju je bila objavljena uz tekst „Čedo, vreme je da odeš. I tačka“. Dobili smo čokolada i šampanjac!

Ne diže kreditSPONZORI MI NIŠTA NE TRAŽERazgovarali smo o preliminarnom finansijskom izveštaju stranke. Izlazimo iz izborne kampanje kao stranka koja je pokrila 60 odsto svojih finansijskih obaveza a 40 odsto će pokriti u dogovorenoj dinamici. Nikome ništa u političkom smislu ne dugujemo za finansijsku podršku koju smo dobili i nećemo se zadužiti da bismo u potpunosti izmirili svoje obaveze - naveo je Jovanović.

Čedino obezbeđenjePUŠI K...Dok je trajalo zasedanje Predsedništva, jedan od pripadnika Jovanovićevog obezbeđenja, član MUP, dobacio je starijoj gospođi da puši k...Ovaj pripadnik MUP je preparkiravao automobil kad mu je žena, koja je u tom trenutku prolazila Siminom ulicom, rekla da ne sme tu da se parkira, na šta joj je on rekao da pogleda znak, jer oni imaju posebnu dozvolu.- Posebnu dozvolu... baš ste posebni - rekla je žena, na šta joj je Čedin telohranitelj dobacio kroz otvoren prozor: - Ma, puši k...Šokirana, žena je jedva odgovorila: „Baš ste kulturni“. I otišla.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track