Da li se Bajatović plaši istraga?

Strah od istine

Da li se Bajatović plaši istraga?

Politika -
On smatra i da socijalisti ne bi trebalo da pristanu da uđu u novu vladu ako se u programu naprednjaka traži ono što savetuje MMF

BEOGRAD - Potpretsednik SPS i direktor Srbijagasa Dušan Bajatović sve češće pokušava da deluje kao opozicija, iako je već 6 godina u vlasti i na čelu jednog od najvažnijih Javnih preduzeća u Srbiji.

Gostujući na Radio Televiziji Vojvodine Bajatović je danas govorio o potencijalnoj koaliciji koju bi SNS mogao da okupi oko buduće Vlade Republike Srbije i više puta istakao da "sps ne mora da bude u vlasti".

On smatra i da socijalisti ne bi trebalo da pristanu da uđu u novu vladu ako se u programu naprednjaka traži ono što savetuje MMF.

"Ja lično, u slučaju da je to program, ne bih ga prihvatio... Ukoliko bi ekonomske mere koje bi se primenile svodile samo na fiskalnu i monetarnu strategiju, samo na mere štednje, bez mera razvoja i ekonomskog rasta, pa šta ćemo u toj vladi?

Govorim kao ekonomista, i ako se to sve svodi samo na to da nešto uštedimo, pa ćemo za 10 godina da vidimo koju ćemo investiciju da napravimo...", ukazao je Bajatović.

Dobro obavešteni izvori ovakve komentare na račun najznačajnije stranke u srpskom parlamentu, SNS, tumače kao Bajatovićev strah od istraga koje se već duže vreme pominju kada su u pitanju poslovanje Srbijagasa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track