PAJTIĆEV REVANŠIZAM: Razrešio Vlatka Ratkovića jer je prešao kod Tadića
Foto: Kurir štampano

Saopštenje NDS

PAJTIĆEV REVANŠIZAM: Razrešio Vlatka Ratkovića jer je prešao kod Tadića

Politika -
NDS navodi i da odluku DS i Bojana Pajtića o razrešenju sa dužnosti bez prethodne najave i obrazloženja ne može posmatrati drugačije nego kao izraz pukog revanšizma zbog Ratkovićevog angažmana u NDS i kažnjavanje političkih neistomišljenika

NOVI SAD - Nova demokratska stranka optužila je danas vojvođansku vladu i Demokratsku stranku da su zbog političkog revanšizma razrešili dužnosti u pokrajinskoj vladi Vlatka Ratkovića, koji je prešao u NDS.

Ratković, član NDS i kandidat na listi koalicije okupljene oko Borisa Tadića na proteklim parlamentnim izborima, razrešen je sa dužnosti pomoćnika pokrajinskog sekretara za energetiku i mineralne sirovine, saopštio je novosadski NDS.

NDS navodi i da odluku Vlade Vojvodine, "odnosno DS i Bojana Pajtića" o razrešenju sa dužnosti bez prethodne najave i obrazloženja ne može posmatrati drugačije "nego kao izraz pukog revanšizma zbog Ratkovićevog angažmana u NDS i kažnjavanje političkih neistomišljenika".

Vlatko Ratković (Foto: Zorana Jevtić)
Vlatko Ratković (Foto: Zorana Jevtić)

Ta stranka najoštrije osuđuje ovaj čin Vlade Vojvodine i podseća da je Ratković dužnost pomoćnika pokrajinskog sekretara, sa koje je razrešen, obavljao od 6. februara ove godine.

NDS navodi u saopštenju i da tokom Ratkovićevog rada u sekretarijatu "nikada nije bilo apsolutno nikakvih primedbi na način na koji je obavljao svoj posao" i da je dobijao samo pohvale za stručnost, odgovornost i profesionalizam.

"Otuda je sasvim očigledno da je jedini razlog zbog kog je Ratković ostao bez posla - pristupanje NDS", navodi se u saopštenju u kome je najavljeno da će šef poslaničke grupe NDS u pokrajinskog skupštini Miloš Gagić kasnije danas, tim povodom obratiti novinarima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track