MINISTRI U PANICI: Vučić sproveo vanrednu kontrolu troškova!

Prvi potpredsednik Vlade Srbije traži detaljne izveštaje

MINISTRI U PANICI: Vučić sproveo vanrednu kontrolu troškova!

Politika -
Ministrima je bilo prilično neprijatno, samo su se međusobno zgledali. U roku od dva dana svi će morati da pošalju izveštaje o broju vozila, ali i o količini utrošenog goriva koje je plaćano državnim parama

BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sproveo je vanrednu kontrolu troškova ministarstava za službena vozila i gorivo.

Vučić traži da svi ministri podnesu detaljne izveštaje u narednih nekoliko dana.

- Vicepremijer svodi poslednje račune i podvlači crtu pre nego što donese konačnu odluku o tome može li neko od još aktuelnih ministara da nastavi da radi posao koji je započeo - kaže izvor u kabinetu Vučića.

Vučić je na sednici Vlade od svih ministara tražio da mu hitno pošalju informacije koliko funkcioneri koriste službene automobile.

- Ministrima je bilo prilično neprijatno, samo su se međusobno zgledali. U roku od dva dana svi će morati da pošalju izveštaje o broju vozila, ali i o količini utrošenog goriva koje je plaćano državnim parama - kaže izvor iz Nemanjine 11.

Prvi potpredsednik u tehničkoj vladi analizirao je i troškove dnevnica službenih putovanja. Iako nismo uspeli da dobijemo njegovu izjavu, došli smo do podatka da su budžetski korisnici na dnevnice u zemlji i inostranstvu u 2013. godini potrošili preko 15 miliona evra.

Podaci pokazuju da je Ministarstvo unutrašnjih poslova najviše potrošilo, više od polovine od ukupne sume, dok je Ministarstvo odbrane za iste svrhe podiglo oko milion i dvesta hiljada evra.

Vučić je i juče poranio na posao, dok su njegovi saradnici vodili evidenciju kada zaposleni u Vladi dolaze na posao. - Evidentiran je svaki dolazak, zaključak je da je više od 60 procenata zaposlenih zakasnilo. Biće uvedena nova, oštrija pravila i sankcije za one koji krše radnu disciplinu. Sigurno je da ovako više neće moći - navodi sagovornik.

Troškovi dnevnica u zemlji i inostranstvu
MUP 901.751.137
Ministarstvo odbrane 147.949.363
Diplomatsko-konzularno 55.000.000
Uprava carina 34.692.477
Republički geodetski zavod 20.267.691
BIA 16.786.706
VOA 12.240.297
Ministarstvo pravde 11.449.732
Ministarstvo finansija 10.363.045
Ministarstvo energetike 9.827.569

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track