SLOBODA ZA OLIVERA: 7.000 potpisa za Ivanovića
Foto: Fonet

Peticija

SLOBODA ZA OLIVERA: 7.000 potpisa za Ivanovića

Politika -
Uhapšen je krajem januara zbog sumnje da je učestvovao u zločinima počinjenim na Kosovu tokom 1999. i 2000, uključujući teško ubistvo

KOSOVSKA MITROVICA - Zamenik predsednika GI SDP Ksenija Božović izjavila da je skupljeno preko 7.000 potpisa kojima se traži da se Oliveru Ivanoviću omogući odbrana sa slobode.

Božovićeva je u izjavi mitrovičkom Radiju “Kontakt plus” rekla da će peticija biti danas ili sutra predata predstavnicima Euleksa, međunarodnim sudijama Osnovnog suda u Mitrovici i specijalnom predstavniku EU na Kosovu Samuelu Žbogaru.

Građanska inicijativa SDP je, kako je ranije saopštila, u saradnji sa Vladom Srbije i Kancelarijom za KiM pokrenula pre nekoliko dana u Mitrovici potpisivanje peticije sa zahtevom da se Ivanoviću omogući pravo da se brani sa slobode. Oliver Ivanović uhapšen je krajem januara, zbog sumnje da je učestvovao u zločinima počinjenim na Kosovu tokom 1999. i 2000. godine, uključujući teško ubistvo.

Nakon više od mesec dana provedenih u pritvoru u Prištini on je oko nedelju dana štrajkovao glađu zahtevajući da bude premešten u pritvor u Severnoj Mitrovici što se i dogodilo 12. marta. Ivanović je jedan od pritvorenih Srba na Kosovu za koje je Vlada Srbije dala garancije da će u slučaju da mu se dozvoli odbrana sa slobode biti u svakom trenutku dostupan ovdašnjem pravosuđu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track