Najnovije vesti

Vučić: Marko Blagojević, direktor CESID, će kontrolisati novac za obnovu zemlje!
Foto: RTS

Nevladin sektor

Vučić: Marko Blagojević, direktor CESID, će kontrolisati novac za obnovu zemlje!

Politika
Ne želim da to bude neko od ministara, već neko iz nevladinog sektora, koji bi kontrolisao gde ide novac, rekao premijer

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da bi želeo da novcem za obnovu zemlje upravlja neko iz nevladinog sektora i najavio da će tu odgovornu dužnost ponuditi programskom direktoru Ce-SID-a Marku Blagojeviću.

 

On je, u emisiji RTS “Upitnik“, naglasio da želi brzu, jasnu i transparentnu obnovu zemlje, i da mu je zato ideja da neko iz nevladinog sektora upravlja novcem. 

Vučić je kazao da ne želi da to bude neko od ministara, već neko iz nevladinog sektora, koji bi kontrolisao gde ide novac. 
On je najavio da će sutra razgovarati sa Blagojevićem i da se nada da će on to prihvatiti. 

„Želim da izbegnem priče kako je neko zaradio“, poručio je premijer. 
Istovremeno je kazao da je video da su neke opštine izašle sa zahtevima koji nisu realni. 
„Kada sam postavio pitanje predsedniku jedne opštine kako je došao do sume od 973 miliona štete u poljoprivredi, a sva zemlja ukupno ako bi neko želeo da je kupi ne vredi toliko, i svega je 70 grla izgubljeno, odgovora na moje pitanje nije bilo“, objasnio je on. 

Vučić je najavio da će tri komisije razmatrati brojke koje će dobijati od lokalnih vlasti i poručio da niko ne treba da očekuje da se obogati. 
Obrenovac će, kako je najavio, biti ozbiljan grad u kojem će stanovništvo normalno živeti, jer će država svuda gde postoje značajna oštećenja nepokretnosti nastojati da pomogne. 

Sve što je značajno za život država će obnoviti, poručio je Vučić. 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...