AFERA PAPAJA: Uskoro smena Milorada Veljovića i glavešina u policiji

Generalima odbrojani dani

AFERA PAPAJA: Uskoro smena Milorada Veljovića i glavešina u policiji

Politika -
Po formiranju nove Vlade u MUP-u su smenjena samo dva načelnika - Dragiša Simić i Miloš Perović

BEOGRAD - Afera "Papaja" iskoristiće se za smenu funkcionera Direkcije policije i direktora policije Milorada Veljovića, piše Blic. Po formiranju nove Vlade u MUP-u smenjena samo dva načelnika - načelnik Uprave saobraćajne policije Dragiša Simić i načelnik Jedinice za zaštitu svedoka Miloš Perović, podseća list i dodaje da, sudeći po najavama, kadrovske promene tek slede, a "okidač" za smene biće afera "Papaja" u čijem se centru našao načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović.

"Očekuje se da budu smenjeni i svi ostali, najvažniji funkcioneri policije. Koji redom i kojim tempom, videće se", nezvanične su informacije iz policije, na koje se poziva Blic. Afera "Papaja", međutim, nije jedini razlog smene koje se najavljuju, već su mnogo ozbiljniji razlozi sukobi različitih struktura unutar MUP-a, pa i "otvoreni rat" pojedinaca iz policije sa spoljnim institucijama, među kojima su i bezbednosne agencije i ministarstva.

Bivši pomoćnik načelnika UKP i UBPOK Miodrag Vuković rekao je za Blic da sadašnji rukovodioci policije nisu najvažniji uzrok za "nikad gore stanje" i da se ništa neće promeniti njihovom smenom. "Izvesno je da će do promena doći. Više nije ni važno ko će dođi. Ko god da dođe, stanje se neće promeniti.

Smene neće rešiti alarmantno stanje", napominje Vuković.On je dodao da, ako se vidi da je izlaz samo u smeni čelnih ljudi, onda tek predstoje problemi."Svaka vlast posle 2000. želela je da ima "monopol sile", ali se ispostavilo da to nijedan od ministara policije nije bio u stanju da kontroliše i stvar se polako otimala kontroli i zato imamo stanje koje je danas", rekao je Vuković.

Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track