MENTOR ZORANA ĐINĐIĆA: Jugoslavija je bila divan PROJEKAT, Genšer je pogrešio!
Foto: Youtube Screenshot

Jedan od najvećih mislilaca današnjice

MENTOR ZORANA ĐINĐIĆA: Jugoslavija je bila divan PROJEKAT, Genšer je pogrešio!

Politika -
Uvek sam mislio da je trebalo da ostane takva. Genšer je napravio strahovitu grešku s preranim priznanjem Hrvatske

“Jugoslavija je bila divan projekat. Uvek sam mislio da je trebalo da ostane takva. Genšer je napravio strahovitu grešku s preranim priznanjem Hrvatske“, rekao je u razgovoru za zagrebački Globus najpoznatiji živi filozof Jirgen Habermas, poznat i po tome što je bio mentor Zoranu Đinđiću.Novinari su razgovarali s Habermasom nekoliko minuta posle jedne konferencije u Budimpešti, Habermasovog prvog pojavljivanja u javnosti posle dugo vremena. Na kratko se prisetio vremena “Korčulanske škole”.

Tamo je bilo predivno. Bila su to fantastična vremena. O tome bih mogao pričati satima. Ali ne mogu, previše je to uspomena, previše uzbuđenja za nekog mojih godina – rekao je osamdesetpetogodišnji Habermas.

O perspektivama proširenja EU je rekao:

- Postavljaju se razna ograničenja integrativnim procesima, koja služe da se ekonomske strukture pojedinih država članica oslabljuju, umesto da se radi o tome da se ojačavaju. Pojedine ekonomske i političke odgovornosti moramo da podignemo na evropski nivo želimo li stabilizovati EU, jer se kad-tad mora zaustaviti proces ekonomske nepravde koja je sada na snazi – istakao je Habermas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track