Joksimović: Reforme za što brži ekonomski oporavak države
Foto: Nemanja Pančić

Šta treba srpskom društvu

Joksimović: Reforme za što brži ekonomski oporavak države

Politika -
Ministarka, u Vladi Srbije zadužena za evropske integracije i Bruno Masaež, državni sekretar u portugalskom ministarstvu spoljnih poslova, razgovarali su o procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji

BEOGRAD - Srpskom društvu su neophodne reforme za što brže otvaranje pojedinih pregovaračkih poglavlja i ekonomski oporavak Srbije, istakla je danas Jadranka Joksimović ministarka bez portfelja, posle razgovora sa Brunom Masaežom, portugalskim sekretarom za evropske poslove.

Joksimović, koja je u Vladi Srbije zadužena za evropske integracije i Masaež, državni sekretar u portugalskom ministarstvu spoljnih poslova, razgovarali su o procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji.

Sagovornici su se, kako se navodi u saopštenju, saglasili u oceni da je za sve zemlje u regionu važna politika proširenja EU na Zapadni Balkan.

Od posebnog značaja je, kako su naglasili, individualni pristup u oceni rezultata koje države ostvaruju na putu evropskih integracija.

Masaež je istakao da razume situaciju u kojoj se Srbija nalazi i značajj reformi za njen ekonomski oporavak, jer je i sama Portugalija prolazila kroz sveobuhvatni reformski proces koji je prema njegovim rečima, počeo da daje pozitivne rezultate.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track