Zorana Mihajlović neće Beka u Železnicama Srbije
Foto: Fonet, Marina

Potpredsednica Vlade protiv vlasnika Luke beograd

Zorana Mihajlović neće Beka u Železnicama Srbije

Politika -
Ministarka saobraćaja ne želi da Milan Beko dođe na čelo jednog od najvećih srpskih gubitaša; Za tu poziciju u ovom javnom preduzeću Zorana Mihajlović ima svog kandidata, za čiji je izbor već počela da lobira

BEOGRAD - Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ne spada u grupu onih koji zdušno podržavaju ideju da Milan Beko dođe na čelo „Železnica Srbije“, otkriva Kurir.Za poziciju direktora jednog od najvećih srpskih gubitaša Mihajlovićeva, kako saznajemo, čak ima svog (protiv)kandidata.Preliminarni dogovor Beka i premijera Aleksandra Vučića o preuzimanju funkcije direktora „Železnica“ napravljen je, kako je Kurir pisao, poslednje sedmice jula. Sevaju varnice Uslov vlasnika „Luke“ da prihvati tu funkciju bio je da bude direktno vezan za kabinet predsednika Vlade i da izveštaje za svoje aktivnosti podnosi njemu, a ne resornom ministru, odnosno Zorani Mihajlović.- Ministarka jeste zamerila što je biznismen „preskače“, to jeste jedan od razloga što ne podržava ideju da biznismen dođe na čelo „Železnica“. Šuška se da ona ima svog kandidata za tu funkciju - navodi izvor Kurira.Mihajlovićeva nije demantovala da se protivi ideji da Beko preuzme „Železnice“.- Ma, ne mislim o tome. Nismo ni pričali o tome - rekla je, a na pitanje ko je njen kandidat za funkciju direktora u tom javnom preduzeću, odgovorila je:- Nema kandidata. Vlada nije raspravljala, niti je odlučila.Nije bilo razgovoraIndikativno je da je Beko najavio da će na današnjoj konferenciji Izbor za direktora JP „Železnice Srbije“ i ostale povezane teme pokušati tu temu da zatvori:- Želim da odgovorim na brojne kontroverze koje su ovim povodom otvorene: da li mi imenovanjem u „Železnicama“ premijer Vučić prijateljski pomaže da popravim svoj javni ugled ili sam ucenjen pa moram, da li se o „Železnicama“ dogovaralo, s kim i kada, ili je to propalo.

„Železnice Srbije“IZABRALI DIREKTORA, PA GA OPOZVALINa preporuku Ministarstva saobraćaja, odbor direktora „Železnica Srbije“ stavio je van snage svoju odluku o imenovanju Svetozara Ćapina za generalnog direktora tog javnog preduzeća nekoliko sati pošto ju je doneo.- Na preporuku resornog Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, dva izvršna direktora će biti potpisnici do imenovanja novog direktora, kojeg će skupštini „Železnica Srbije“ predložiti Vlada Republike Srbije - navodi se u saopštenju tog preduzeća.„Železnice“ su prethodno saopštile da su izabrale Ćapina za direktora, dok su za izvršnog direktora kooptirali Momčila Tunića, diplomiranog saobraćajnog inženjera.

Šumovi na vezamaTIMSKI RADŠumovi na vezama na liniji ministarka-biznismen bili su očigledni još prošle sedmice jer nije želela da komentariše Bekov predlog da izveštaje o radu podnosi samo premijeru. Između redova je poručila:- Ovo je timski rad, vrednost projekata u „Železnicama“ je milijardu evra. - rekla je Mihajlovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track