Joksimović: Usporavanje na putu za EU ne bi bila dobra poruka za Srbiju

Ministarka bez portfelja

Joksimović: Usporavanje na putu za EU ne bi bila dobra poruka za Srbiju

Politika -
Posle svih napora i koraka preduzetih u prethodne dve godine, ne bi bila dobra poruka za Srbiju da bude usporavana na EU putu zbog političke situacije u Prištini, navela je ministarka

BEOGRAD - Ministarka bez portfelja zadužena za EU Jadranka Joksimović potvrdila je da postoje zemlje koje u pregovaračkom procesu Srbije i EU vezuju otvaranje prvog poglavlja sa napretkom u briselskom dijalogu, ali ističe da veruje u "brži red vožnje" i da usporavanje ne bi bila dobra poruka.

"Posle svih napora i koraka preduzetih u prethodne dve godine, ne bi bila dobra poruka za Srbiju da bude usporavana na EU putu zbog političke situacije u Prištini", kaže Joksimović.

Ona podseća da je Srbija završila pregovaračku poziciju za poglavlje 32 koje se tiče finansijske kontrole i da očekuje da bi ono moglo da bude otvoreno u oktobru, na međuvladinoj konferenciji.

"Spremni smo za nastavak dijaloga za Prištinom, ali trenutno proces stagnira zbog njihovih političkih dešavanja oko formiranja vlade", navodi Joksimović.

(Tanjug/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track