Šešelj: U zatvoru me zovu Pismejker

Lider radikala otkrio na suđenju

Šešelj: U zatvoru me zovu Pismejker

Politika -
U nastavku završne reči Šešelj recitovao „Marseljezu”, i ponovo govorio o bivšem partijskom saborcu Tomislavu Nikoliću

BEOGRAD - Mirotvorac?!Predsednik SRS Vojislav Šešelj nastavio je juče u Hagu iznošenje svoje završne reči. Treće pojavljivanje pred sudijom Žan-Klodom Antoanetijem Šešelj je iskoristio kako bi govorio o političkim okolnostima koje su uticale na stvaranje optužnice protiv njega i pokušaj da se on politički uništi.

U kolicima na suđenje

SRS je juče saopštio da se predsednik njihove stranke oseća veoma loše, da ima izraženu tahikardiju i aritmiju, te da je zbog toga na saslušanju za nepoštovanje suda, održanom u ponedeljak, dovezen u invalidskim kolicima. SRS je apelovao na sve nadležne institucije da spreče ubistvo Vojislava Šešelja u Haškom tribunalu.
Kosovo nam nećete uzeti
Šešelj se juče u Hagu osvrnuo i na južnu srpsku pokrajinu.
- Nikada nećete uspeti da nam otmete Kosovo. To nikada nećete uspeti, pa makar opet tekle reke krvi! Ako mi ne uspemo da zadržimo Kosovo, naši sinovi hoće! - rekao je Šešelj.
Šešelj

Šešelj je pročitao pesmu koju je, kako je istakao, voleo da recituje, a zbog koje su ga optuživali da raspiruje mržnju.- Gospodine Antoaneti, ovo ste prepoznali sigurno. Ovo je francuska nacionalna himna - „Marseljeza”! - dodao je lider radikala nakon recitovanja u sudnici tri Haškog tribunala i ispričao anegdotu:

- U zatvoru zbijaju šale sa mnom od kada mi je ugrađen pejsmejker. Prozvali su me Pismejker (mirotvorac). A vi meni ovde sudite jer sam ratoboran?! Pa jesam! Sudite li mi zato što sam agresivna ličnost?! Jesam! I ako je moja agresivnost nekome naštetila, zbog toga treba da mi sude u Beogradu, a ne vi ovde - rekao je Šešelj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track