DSS: Nasilje NATO traje!

DSS započeo kampanju

DSS: Nasilje NATO traje!

Politika -
Vojislav Koštunica poručio da samo vojno i politički neutralna Srbija može da sačuva Kosovo i Metohiju

BEOGRAD - Protiv NATO!

Predsednik DSS Vojislav Koštunica istakao je na konvenciji „Znaš zašto ne u NATO“ da se nasilje započeto „bezumnom agresijom“ nad Srbijom 24. marta 1999. godine nastavlja i danas i da bi „odgovor trebalo da bude da jeKosovo neotuđivi deo Srbije“.
- Otimanje Kosova počelo je 1999. godine. Nacionalni interes srpskog naroda je da Srbija i Republika Srpska ostanu van NATO, jer se nasilje započeto pre 13 godina nastavlja i danas - rekao je Koštunica.
Istakavši da su evrointegracije štetne, lider DSS dodao je kako je uveren da će građani na izborima između „magle EU“ i realnog života slobodne Srbije izabrati drugo.
- Trenutak je da se, osim vojne, proglasi i politička neutralnost jer se samo tako može sačuvati KiM. Evrointegracije su donele samo štetu Srbiji i trebalo bi na to da se stavi tačka. Srbija nije maloletna, pa da joj je potreban staratelj iz Brisela. EU je prevršila meru ucenama - istakao je Koštunica. Na konvenciji su govorili i reditelj Siniša Kovačević, pevač Bora Đorđević, kao i najviši funkcioneri DSS.
(M. D.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track