Srpska politička scena

Srpska politička scena

Politika -
Vesti koje ne smete propustiti
Nemanja Šarović: Tražiti odštetu od NATO pakta
BEOGRAD - Srpska radikalna stranka ocenila je da Srbija mora ponovo da postavi zahtev za naplatu ratne odštete i od tih sredstava da otvori nova radna mesta.
- Nakon petooktobarske revolucije na vlast u Srbiji došle su stranke koje su odustale od zahteva za ratnom odštetom, koji iznosi više od 100 milijardi evra - rekao je Nemanja Šarović iz SRS.
Vuk Jeremić: Nemamo čega da se stidimo
BANJALUKA - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je da Srbija nema čega da se stidi. Upitan da prokomentariše proces za rehabilitaciju Draže Mihailovića, ministar je ukazao da je nesporna istorijska činjenica da je srpski narod podneo jednu od najvećih žrtava u borbi protiv fašističkih agresora i marionetskih režima koji su ih podržavali.
Vladika Amfilohije: SPC se neće registrovati
PODGORICA - Mitropolit Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori Amfilohije ponovio je raniji stav da SPC ne treba da se registruje u toj državi jer je, kako je objasnio, ona stvorila tu državu.
- Zar crkva koja je registrovala i stvorila Crnu Goru treba da ide na šalter da se registruje - upitao je mitropolit Amfilohije u intervjuu podgoričkoj televiziji In.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track