Draža napao SUBNOR

Rat na internetu četnika i partizana

Draža napao SUBNOR

Politika -
Sledbenici generala Draže Mihailovića hakovali sajt SUBNOR i postavili njegovu sliku i pisanu poruku

BEOGRAD - Četnici hakovali partizane!Poštovaoci lika i dela generala Draže Mihailovića hakovali su juče sajt Saveza udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata Jugoslavije (SUBNOR). Na naslovnoj stranici ostavili su sliku generala Draže Mihailovića i poruku:„Ovih dana sinovi i unuci onih koji su ubili Dražu Mihailovića planiraju da to ponove time što će pokušati da spreče njegovu rehabilitaciju i rasvetljavanje njegove uloge u istoriji. Sama rehabilitacija bi osvetlila njihovu ulogu u istoriji, koja se pokazala kao pogubna za ovu zemlju i njen narod.

Mnogi se danas vremena komunizma sećaju s nostalgijom zbog boljeg kvaliteta života. Nažalost, to jeste istina, ali je istina i ovaj pakao u kome živimo, a za koji je uvertira bio lažni komunistički raj.

Zbog komunizma smo izgubili sve: prošlost, sadašnjost i budućnost. Ipak, na daleku budućnost još možemo uticati. Pre svega treba podići nivo svesti kod ljudi, naučiti ih pravim vrednostima, počev od istine, i time lišiti zemlju trulog semena ne bi li se iz zdravog ponovo rodila zdrava Srbija.“Miodrag Zečević, predsednik SUBNOR, za Kurir kaže da su profašističke snage izgubile i nerve i kontrolu.- Na sve načine pokušavaju da izjednače antifašiste i fašiste, pa i time što su nam srušili sajt. Samu rehabilitaciju generala Mihailovića i četničkog pokreta iniciraju ljudi koji su završili uličnu istoriju - uveren je Zečević.(S. M.)

Bolje rat nego paktPre tačno 71 godinu, 27. marta 1941. godine, na beogradske ulice izašle su hiljade demonstranata noseći i uzvikujući parole „Bolje rat nego pakt“, „Bolje grob nego rob“.Demonstracijama je prethodio vojni puč koji je izvela grupa zaverenika s generalom Borivojem Mirkovićem na čelu, zbacivši s vlasti kneza Pavla Karađorđevića i vladu Cvetković-Maček.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track