Žandarmerija uhapsila naoružane albanske policajce

Upad

Žandarmerija uhapsila naoružane albanske policajce

Politika -
Ne može tako sa Srbijom, to je prevršilo svaku meru, naglasio Dačić rekavši da je upad pripadnika kosovske policije drastično narušavanje Kumanovskog sporazuma

BEOGRAD - Pripadnici Žandarmerije jutros su u 10.30 sati uhapsili dva pripadnika Kosovske policijske službe u rejonu Merdare, koji su sa sobom imali dve automatske puške, dva pištolja i specijalnu opremu za merenje daljine, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Uhapšeni su Šukre Binaku i Sami Bećiri, rekao je Dačić novinarima u Palati Srbije,nakon sastanka s porodicama srpskih policajaca iz Kosovskog Pomoravlja, koji su danas odlukom Vrhovnog suda Kosova pušteni iz pritvora u Prištini i Gnjilanu, gde su bili od 25. februara, kada su uhapšeni zbog sumnje da su podrivali ustavni poredak Kosova.

Ministar Dačić je naglasio da je to (upad dvojice pripadnika KPS) drastično narušavanje Vojno-tehničkog sporazuma potpisanog u Kumanovu 1999. godine.

"Šta oni traže na teritoriji centralne Srbije i po kom je to sporazumu", upitao je Dačić i dodao da Srbija takve postupke neće tolerisati.

Ministar je pozvao Unmik, Kfor i Euleks da se izjasne o tom događaju i istakao da će svako ko na taj način povređuje Vojno-tehnički sporazum iz Kumanova biti lišen slobode.

"Ne može tako sa Srbijom, to je prevršilo svaku meru", naglasio je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track