SPS nema ništa protiv otvaranja tajnih dosijea

SPS nema ništa protiv otvaranja tajnih dosijea

Politika -
Dačić rekao da mu odgovara da se tajni dosijei otvore tvrdeći da su informatori , u vreme kada je SPS bio na vlasti, verovatno bili iz opozicije
BEOGRAD - Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da ta stranka nema ništa protiv otvaranja tajnih dosijea, ali da je procena državnih organa koji se bave bezbednošću da taj proces treba dobro da se osmisli, kako ne bi bila ugrožena nacionalna bezbednost.
"Ja sam za to, ali procena državnih organa koji se bave bezbednošću, a to su sve organi koji ne potiču iz vremena Miloševića, već nove vlasti posle 2000. godine, jeste da treba dobro osmisliti kako prići tom problemu a da se ne ugroze nacionalni i državni interesi kada je reč o nacionalnoj bezbednosti", rekao je Dačić novinarima.
Dačić je rekao da mu odgovara da se tajni dosijei otvore tvrdeći da su "informatori" koji su radili za državnu bezbednost, u vreme kada je SPS pre 2000. godine bio na vlasti, "verovatno bili iz opozicije".
Odgovarajući na pitanja novinara posle sastanka sa porodicama srpskih policajaca sa Kosova i Metohije, koji su danas pušteni da se brane sa slobode, zamenik premijera Srbije i ministar unutrašnjih poslova je rekao da je za to da se nađe kompromis - da se sa jedne strane otvore dosijei, a da se sa druge strane zaštite službe, kao što je slučaj u svakoj državi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track