Vlada u Prištini: Izbori za građane sa dvostrukim državljanstvom

Vlada u Prištini: Izbori za građane sa dvostrukim državljanstvom

Politika -
Biračke spiskove i rezultate izbora će, kako se navodi, sačiniti i objaviti vlasti u Beogradu

PRIŠTINA – Kosovska vlada će pomoći održavanje parlamentarnih izbora Srbije na Kosovu, piše dnevnik "Zeri" pozivajući se na dokument prištinske vlade u kojem su navodno utvrđeni konkretni zadaci i mere da se na Kosovu 6. maja organizuju izbori za poslanike Skupštine Srbije.

U dokumentu se kaže, prenosi list, "da će građani Kosova, Srbi, koji imaju dvostruko državljanstvo, moći da glasaju u opštinama Priština, Gračanica, Novo Brdo, Ranilug, Klokot, Gnjilane, Štrpce, Prizren, Dečane, Peč, Klina, Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok, Leposavić i drugim mestima o kojima će se dogovoriti vlasti u Prištini i međunarodno telo koje će realizovati izbore".

U tom planu, kako tvrdi "Zeri", utvrđeni su postupci i način glasanja Srba sa Kosova na izborima 6. maja, a procesom će rukovoditi jedno međunarodno telo.

To telo će se angažovati da obezbedi glasačke listiće, biće odgovorno za njihov broj na glasačkim mestima, nadgledaće glasanje i baviće se transportom glasačkih kutija i listića od glasačkih mesta do izbornih komisija.
Biračke spiskove i rezultate izbora će, kako se navodi, sačiniti i objaviti vlasti u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track