Srpska politička scena

Srpska politička scena

Politika -
Vesti koje ne smete propustiti

Oliver Ivanović: Veća umesto izboraK.MITROVICA - Državni sekretar za KiM Oliver Ivanović izjavio je da je formiranje privremenih opštinskih veća alternativa neodržavanju lokalnih izbora na Kosovu, o kojima bi odluka mogla biti doneta iduće sedmice.

- Najbolje rešenje je kad se ljudi izaberu na izborima, jer onda imaju nesporan politički i pravni legitimitet. Ovako nemaju problem s pravnim legitimitetom, ali imaju manju političku snagu - rekao je Ivanović.

Srđan Srećković: Dijaspora da glasaBEOGRAD - Ministar vera i dijaspore Srđan Srećković pozvao je građane Srbije koji žive u inostranstvu da 6. maja izađu na izbore.

- Birački spisak je završen i on će omogućiti da se na nekim narednim izborima glasa poštom ili elektronskim putem - rekao je on i dodao da je „važno da se svi prijave do 15. aprila u konzulatima“.

Čedomir Jovanović: U vladu samo uz prethodni dogovorBEOGRAD - Predsednik LDP Čedomir Jovanović izjavio je da LDP želi da uđe u narednu vladu, ali samo ako može da radi poslove o kojima će se dogovoriti pre izbora.

- Ne želimo da se posle izbora na političkoj buvljoj pijaci prave koalicije čiji je jedini cilj traganje za 126 poslanika. Tražim od Tadića i Nikolića da izađu pred ljude i kažu istinu o poslu koji misle da rade u Srbiji - rekao je Jovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track