Eksperti za muljanje

Šampioni izbora 2012, četvrti deo

Eksperti za muljanje

Politika -
Na izbornim listama ima poslanika koji su optuživani za malverzacije, ali su svojim strankama i dalje dobri

BEOGRAD - Što grđe, to bolje!Na listama za republičke poslanike našli su se optuženi za nezakonito uzimanje novca u posredovanju prodaje stana, student koji je navodno punio džepove tako što je preko studentske organizacije kolegama iz inostranstva obilazak Kragujevca naplaćivao po 15 evra... Za funkciju u parlamentu partije su kandidovale čoveka uhapšenog zbog mahinacija sa kreditima i predsednika skupštine opštine Bojnik, kome je jedna sednica lokalnog parlamenta trajala 14 meseci.

URS: Tuča zbog foteljeAca Jovanović predsedavao je sednicom SO Bojnik koja je trajala od septembra 2010. do oktobra 2011. Osim toga, na jednoj od sednica na njega je nasrnuo predsednik opštine Bojnik Ivan Stojanović zato što mu uzeo fotelju, što je i zabeleženo snimkom na Jutjubu.

SPS: Mahinacije s kreditimaMilinko Mijailović, 201. na listi poslanike SPS-PUPS-JS, jula 2010. uhapšen sa još šest osoba zbog zloupotrebe službenog položaja. Mijailović za Kurir objašnjava da su protiv njega sve optužbe povučene.- Bio sam na pogrešnom mestu u pogrešno vreme, i tako sam i uhapšen. U pritvoru sam bio svega dan. Pustili su me odmah, čim sam tužiocu objasnio o čemu je reč - rekao je Mijailović.

URS: Pljačka stranacaDušana Aleksića, odbornika u Kragujevcu, mediji su optužili da je „zaradio“ na učesnicima Univerzitetskog prvenstva u odbojci. Na takmičenju je bilo preko 400 stranih studenata, i mada su svi troškovi takmičara bili pokriveni, njima je obilazak grada naplaćivan 15 evra, ulaz na žurke 20, piće pet evra! Navodno je milion evra „obrnuto“, a 400.000 evra ostalo Aleksiću, predsedniku Univerzitetskog studentskog parlamenta, i njegovim saradnicima. On za Kurir tvrdi da su optužbe neistinite.- Sve to je pisao neki mali, vođa opozicije na Pravnom fakultetu. Hteo sam protiv njega da podnesem i tužbu za klevetu, ali sam odustao - kaže Aleksić.

S. Mališić - B. Bojić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track