Aligrudić, Rašković-Ivić: Ostaje isti program
Foto: Tanjug

Izbori u DSS

Aligrudić, Rašković-Ivić: Ostaje isti program

Politika -
Aligrudić je rekao da je sudbina Srbije da bude slobodna i da država bude neutralna

BEOGRAD - Kandidati za predsednika DSS Miloš Aligrudić i Sanda Rašković-Ivić se zalažu da se osnove programe te stranke, koji su zasnovani na vojnoj i političkoj neutralnosti, ne menjaju i apeluju na jedinstvo stranke bez obzira ko od njih dvoje bude nasledio Vojislava Koštunicu.

Aligrudić i Rašković-Ivić su u odvojenim izjavama novinarima u pauzi stranačke skupštine preneli svoja uverenja u pobedu na izborima.

Aligrudić je rekao da je sudbina Srbije da bude slobodna i da država bude neutralna.

On je kazao da će vrlo brzo doći vreme da oni koji su danas evrofanatici udare glavom u zid i da se Srbija zato mora pripremiti za skoro osvešćenje.

Aligrudić vidi DS S kao stranku desnog centra, a Srbiju kao vojno i politički neutralnu zemlju.

Upitan da li će ako pobedi u njegovom timu biti mesta za Sandu Rašković Ivić, on je odgovorio da DS S ima izgleda jedino ako ostane jedinstvena stranka.

On je naveo i da ako DS S održi svoj program i svoju specifičnu politiku i na tome gradi jedinstvo, da su svi dobrodošli na bilo kom nivou stranačkog rada.

Rašković-Ivić je, takođe, potvrdila da DS S i njena politika ostaju iste što znači da je to stranka anti-NATO, evroskeptična i koja se zalaže za političku neutralnost.

"Ono što želim da promenim jeste to kako do te neutralnosti doći", rekla je Rašković-Ivić i dodala da nije građanima dovoljno samo objasniti šta je to neutralnost već kako se do nje dolazi.

Do toga se može doći, poručila je kandidatkinja za lidera DS S, samo ako se menja način rada, a to je da srtanka bude što više sa narodom i običnim građanima.

"DS S treba da postane stožer okupljanja nacionalne opozicije svih kojima je na srcu sloboda, suverenitet Srbije i koji se zalažu za ekonomski patriotizam", rekla je ona.

Na pitanje da li u slučaju njene pobede računa na saradnju sa Aligrudićem, ona je kazala da će sa protivkandidatom razgovarati ako on bude hteo, a da vidi puno ljudi iz Aligrudićevog tima koji bi mogli da budu i u njenom i daju doprinos radu stranke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track