RASPAD: 732 člana napustilo DSS u Novom Sadu
Foto: Fonet

Raspuštaju odbor

RASPAD: 732 člana napustilo DSS u Novom Sadu

Politika -
Kao razlog za napuštanje stranke, članovi DSS i Gradskog odbora Novog Sada istakli su "da su programska načela duboko izneverena izborom novog rukovodstva i lidera Sande Rašković Ivić"

BEOGRAD - Članovi Demokratske stranke Srbije (DSS), njih 732 danas je odlučilo da napusti tu stranku i potpiše peticiju za raspuštanje Gradskog odbora DSS u Novom Sadu.

Kao razlog za napuštanje stranke, članovi DS S-a i Gradskog odbora Novog Sada istakli su "da su programska načela duboko izneverena izborom novog rukovodstva i lidera Sande Rašković Ivić".

Novoj predsednici stranke, kako su saopštili, najviše zameraju što je ideju političke i vojne neutralnosti, označila kao najveću prepreku budućnosti DS S."Umesto političke neutralnosti, koja jedino može da sačuva Srbiju od pogubnog puta ka EU, novi stranački organi traže raskid sa politikom Vojislava Koštunice. Zamagljena i lukava ideja suverenizma Sande Rašković Ivić nikada ne možezameniti političku neutralnost.

Bez političke neutralnosti nema ni Dss i to je jasno ogromnom broju članova stranke", navodi se u saopštenju.Osim predsednice stranke, kritikovali su i predsednika Gradskog odbora Novog Sada Borka Ilića čije su ponašanje ocenili kao samovoljno i nedolično, posebno prilikom izbora najbližih saradnika koji su i vršioci javnih funkcija u okviru novosadske vlasti.Članovi DS S-a i Gradskog odbora Novog Sada, najavili su da će dva od pet odbornika u gradskoj Skupštini Novog Sada takođe napustiti stranku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track