Vučić: Vlada o budžetu sutra ili prekosutra
Foto: Tanjug

Vlada Srbije

Vučić: Vlada o budžetu sutra ili prekosutra

Politika -
Ponosan sam na ljude u Vladi, na sve što preduzimaju da izlečimo ekonomiju zemlje, kako bi 2015. godine imali privredni rast, rekao je premijer

BEOGRAD - Vlada Srbije će sutra ili prekosutra usvojiti predlog rebalansa ovogodišnjeg budžeta i proslediti ga Skupštini na usvajanje, najavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

"Ponosan sam na ljude u Vladi, na sve što preduzimaju da izlečimo ekonomiju zemlje, kako bi 2015. godine imali privredni rast", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije posle razgovora sa nemačkim privrednicima.On je istakao da i pripreme budžeta za 2015. godinu idu po planu i da će Srbija u 2015. imati budžet u skladu sa mogućnostima.

"U septembu i oktobru imamo najbolju naplatu akciza na naftu i cigarete, što znači da su mere koje preduzimamo da se spreči siva ekonomija u toj oblasti počele da daju rezultat. Imamo i bolju naplatu PDV nego što smo očekivali", kazao je Vučić.

On je dodao da je veliki optimista da će Železara Smederevo dobiti strateškog partnera, nakon sinoćnog razgovora sa potencijalnim investitorom.

"U subotu sam razgovarao sa zainteresovanim investitorom za hemijski kompleks i nadam se da će i taj problme biti rešen", rekao je Vučić i dodao da je imao razgovore i sa investitorima koji žele da ulažu u Novom Sadu i Nišu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track