Šešelj dočekan uz prase i četničke pesme

S aerodroma u stranku

Šešelj dočekan uz prase i četničke pesme

Politika -
Obećao sam vam da ću rasturiti Tribunal. Borba je trajala nešto duže nego što sam očekivao, ali pobedi se u zube ne gleda, kazao je šef radikala u svom stilu
1 / 3

BEOGRAD - Šešelj je pravo s aerodroma otišao je u sedište SRS u zgradi Magistrata, gde ga je čekao veliki broj simpatizera i članova stranke.

On se okupljenima obratio s prozora, a uvertira za govor bila je pesma „Sprem‘te se, sprem‘te, četnici“.

Šešelj je poručio da ga je Tribunal brutalno izbacio iz pritvora jer su hteli da ga se „otarase što pre“.- Obećao sam vam da ću rasturiti Tribunal. Borba je trajala nešto duže nego što sam očekivao, ali pobedi se u zube ne gleda - kazao je šef radikala u svom stilu.

U stranku je, posle 12 godina, kročio u društvu sina Aleksandra i pozdravio se sa zaposlenima, koji nisu krili suze zbog povratka šefa. U stranci je bila postavljena trpeza, na kojoj je centralno mesto zauzimalo pečeno prase s jabukom u zubima.

Iako je bilo predviđeno da Šešelj održi konferenciju za novinare, obraćanje medijima pomereno je za danas u 12 sati.

Šešelj je iz Zemuna otišao kući, u Batajnicu, gde su ga dočekale komšije, kojima se kratko obratio sa terase kuće. Sve vreme od Zemuna do Batajnice, ispred automobila u kojem je bio Šešelj išao je automobil s razglasom, sa kojeg je odjekivali Šešeljevi govori u Tribunalu.(K. B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja