VULIN: Šešelj izjavama najavljuje veliku nesreću za Srbiju!
Foto: Fonet

Srbija u milosti i nemilosti Haga

VULIN: Šešelj izjavama najavljuje veliku nesreću za Srbiju!

Politika -
Uvrede i pretnje smo od njega očekivali, ali on je najavio veliku nesreću za Srbiju kada je rekao ja se neću dobrovoljno vratiti u Hag, rekao je Vulin

BEOGRAD- Ministar za rad Aleksandar Vulin, rekao je sinoć da lider radikala Vojislav Šešelj, izjavama da se neće dobrovoljno vratiti u Hag, najavljuje "veliku nesreću" za Srbiju.

"Nažalost bio sam u pravu kada sam rekao da je došao da destabilizuje Srbiju. Time sigurno nisam mislio da će glasati u parlamentu, jer u parlamentu ne može da glasa, niti da obezbedi većinu i sruši vladu... Uvrede i pretnje smo od njega očekivali, ali on je danas najavio veliku nesreću za Srbiju kada je rekao: "Ja se neću dobrovoljno vratiti u Hag"", rekao je Vulin.

On je, gostujući u Dneviku RTS-a, dodao da je "Srbija sada u milosti i nemilosti Haga".

Ako Tribunal bude naložio da se Šešelj vrati, naglasio je Vulin, mi ćemo morati da ga uhapsimo i sprovedemo naš zakon.

"Tribunal kad god poželi može da izazove sukobe među Srbima. Dovoljno je da traže njegovo hapšenje i odvođenje u Hag. Uvek može da se skupi nešto usijanih glava i da se pruži otpor policiji. Dokle smo došli? Posle svega, nakon svih ovih godina, nakon sveg truda da Srbija bude normalna država, mi moramo da razmišljamo o ovome", naglasio je ministar Vulin.

Povodom navoda da će premijeru Aleksandru Vučiću savetovati da preispita spoljnu politiku, Vulin je rekao da diplomatija jeste složena stvar, ali da treba da razmislimo o onome šta radimo.

"Ovo jeste moj lični stav, hteo sam da kažem istinu onako kako je ja vidim. Sebe sam izložio linču, znao sam da će tako biti. Na Vučića sada zbog mene vrše pritisak, ali razgovaraćemo i o tome", navodi Vulin.

On je dodao da ovim izjavama ne osporava politiku premijera, ali da na taj način želi da predoči da moramo više da razmislimo o sebi."Ako pošalju Ramu da nas provocira i ako se to ponavlja - onda moramo da razmislimo kuda će to ići", naglasio je Vulin.

O radu svog resornog ministarstva, Vulin je rekao da je inspekcija rada prethodnih nedelja prvo kontrolisala firme za fizičko-tehničko obezbeđenje i otkrila da je 23 odsto radnika na ugovoru o stručnom usavršavanju.

"To znači da ne plaćaju ni penziono, ni zdravstveno osiguranje - ništa ne plaćaju", objasnio je Vulin.

Prema njegovim rečima, posle inspekcija, sada je samo 0,73 odsto na stručnom usavršavanju, a svi ostali su ili na neodređenim, ili na privremeno povremenim poslovima."Srbija ovo treba da radi i time da se bavi, a ne da se brine o nekim drugim stvarima, zaključio je Vulin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track