Najnovije vesti

Vučić: Napadači na Beka biće pronađeni, ovo nisu izveli profesionalci
Foto: Kurir štampano

Premijer uveren

Vučić: Napadači na Beka biće pronađeni, ovo nisu izveli profesionalci

Politika
Ovo svakako nije bilo profesionalno izvedeno. Mnogo grešaka su počinioci načinili i gotovo sam uveren da će u danima koji su pred nama oni koji su to uradili biti pronađeni i izvedeni pred lice pravde, kazao je predsednik vlade

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je gotovo uveren da će u danima koji su pred nama oni koji su pokušali ubistvo Milana Beka biti pronađen i izvedeni pred lice pravde i dodao da to nije bilo profesionalno izvedeno.

On je, odgovarajući na pitanja novinara u Lazarevcu gde je obišao rudarski basen Kolubara i kop Tamnava zapadno polje, rekao da mnogi nisu očekivali da će kada su zločinački ubijeni mala Tijana Jurić ili Luka Jovanović ubice biti pronađene, ali da to jeste učinjeno. "Ovo svakako nije bilo profesionalno izvedeno, nije reč o pokušaju profesionalnog ubistva. Mnogo grešaka su počinioci načinili i gotovo sam uveren da će u danima koji su pred nama oni koji su to uradili biti pronađeni i izvedeni pred lice pravde", kazao je Vučić.

Kako je naveo, to je najvažniji zadatak države da se pokaže da nijedan zločin ne može proći nekažnjeno."Oni koji su to počinili biće uhvaćeni i biće kažnjeni gotovo sam siguran u to", kazao je premijer i dodao da je, naravno, važno i to da je Beko živ.Biznismen Milan Beko operisan je juče u Urgentnom centru u Beogradu i njegovo stanje je stabilno, ali su povrede teške i opasne po život, izjavio je zamenik direktora Urgentnog centra Dušan Jovanović. On je novinarima ispred Urgentnog centra rekao da je Beko primljen u Urgentni centar u 17.30 sa teškim telesnim povredama od vatrenog oružja i odmah je operisan. "Operacija je završena, stanje pacijenta je stabilno, ali naglašavam da su povrede izuzetno teške i opasne po život", rekao je Jovanović. On je naveo da će nove informacije o stanju Milana Beka biti danas u 10 sati.

Načelnik beogradske policije Veselin Milić izjavio je da su najverovatnije dva izvršioca učestvovala u napadu na biznismena Milana Beka. Milić je rekao da je policija odmah preduzela sve mere i aktivnosti, da je Beka njegov vozač prevezao u Urgentni centar i da se najverovatnije radi o dve prostrelne rane.

On je ponovio da su u napadu najverovatnije učestvovale dve osobe, izvršilac i pomagač, a da ne može da iznosi više podataka u cilju istrage."U pitanju je teško delo ubistvo u pokušaju za koje je nadležno Više tužilaštvo, a policija je preduzela sve mere i radnje da se otkriju izvršilac i pomagači", rekao je on. Kako je naveo, policija je blokirala sve glavne saobraćajnice na teritoriji Beograda, angažovane su sve operativne ekipe i radi sve da se što pre otkriju napadači i rasvetli slučaj. "Kontrolišu se sva sumnjiva lica koja odgovaraju opisu izvršilaca krivičnog dela", rekao je on.

Milić je naveo da policija nije imala informacije da je bilo pretnji po bezbednost Milana Beka niti indikacija da tako nešto može da se dogodi. Uviđaj ispred kuće Milana Beka na Senjaku je još u toku, rekao je Milić. Ispred Urgentnog centra okupila se grupa njegovih prijatelja i saradnika, među kojima su Miodrag Kostić, Toplica Spasojević, Čedomir Jovanović, Milorad Vučelić i advokat Zdenko Tomanović. U ulici Andre Nikoliha okupljen je veliki broj novinarskih ekipa. Beko je oko 17 sati ispred svoje kuće na Dedinju pogođen u stomak.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...