VUČIĆ O NAPADU NA VUJAČIĆA I BEKA: Građani mogu da se osećaju bezbedno
Foto: Beta

Nema razloga za brigu

VUČIĆ O NAPADU NA VUJAČIĆA I BEKA: Građani mogu da se osećaju bezbedno

Politika -
Premijer je istakao da samo oni koji govore o povratku u devedesete žive u tim godinama i podsetio da je broj krivičnih dela u Beogradu i Srbiji znatno manji u odnosu na prethodne godine

STARA PAZOVA - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da građani mogu da se osećaju bezbedno u Srbiji, istakavši da samo oni koji govore o povratku u devedesete žive u tim godinama, te da je broj krivičnih dela u Beogradu i Srbiji znatno manji u odnosu na prethodne godine.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara da li građani mogu da se osećaju bezbedno nakon napada na biznismena Milana Beka i dekana Fakulteta političkih nauka Iliju Vujačića, rekao da razume potrebu "nekih da stalno pokazuju da se nešto dešava".

"Moram da ih razočaram, jer je pogotovo na teritoriji Beograda i Srbije manje krivičnih dela danas, nego u 2008. ili 2009. godini. Premijer je istakao da su uhvaćeni napadači na Vujačića, kao i njihovi pomagači, i da se istražuje da li su postojali inspiratori, kao i da je siguran da će biti uhvaćeni oni koji su pucali na Milana Beka.

"Tako da političke floskule i trikove, kao, vratiće nas neko negde... Samo oni koji o tome govore žive u devedesetim, ja ne živim, srećan sam i ponosan što se menjam", rekao je Vučić. Premijer je rekao da građani ne bi trebalo da brinu jer je "situacija sve bolja i bolja".

SNS: Najoštrije kazniti napadače na Vujačića

Srpska napredna stranka izrazila je danas uverenje da će uskoro biti otkriveni i najoštrije kažnjeni svi odgovorni za "sramni atak na istaknutog člana akademske zajednice", Iliju Vujačića. SNS je u saopštenju, u kojem je najoštrije osudila napad na Vujačića, pohvalila rad pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, koji su u najkraćem roku otkrili i priveli napadače.

Naprednjaci dodaju da podržavaju rad nadležnih državnih organa i da će nastaviti da ulažu maksimalne napore da Srbija konačno postane uređena, sigurna, normalna, moderna, evropska država.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track