VUČIĆ I DODIK: Stabilnost u regionu nisu samo prazne priče, već nešto čemu težimo

Sastanak u Beogradu

VUČIĆ I DODIK: Stabilnost u regionu nisu samo prazne priče, već nešto čemu težimo

Politika -
Premijer Srbije i predsednik Republike Sprske sastali su se u Beogradu, posle čega su ustanovili visok stepen saglasnosti o svim pitanjima

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom u Beogradu. Posle sastanka Vučić je izjavio da su razgovarali o važnim projektima i da je ustanovljen visok stepen saglasnosti o svim pitanjima.

"Dogovorili smo još bliže odnose Srbije i Srpske u skladu sa Dejtonskim sporazumom. Stabilnost u regionu nisu samo prazne priče, već nešto čemu težimo", istakao je premijer i dodao da Srbija i Sprska neće nikoga provocirati, niti na provokacije odgovarati.

"Srbija smatra da smo svi dovoljno mali da jedino zajedno možemo da dođemo do većeg i ozbiljnijeg tržišta i boljih rezultata u našim ekonomijama", naveo je premijer i dodao da je Dodik izneo određena pitanja i planove, te da Srbija smatra da je važno sve probleme u BiH rešavati mirnim putem i dogovorom sva tri naroda. I Republika Srpska i BiH će imati našu podršku", dodao je Vučić.

Dodik: BiH prvak sveta po slanju mudžahedina u Siriju

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je danas da je Bosna i Hercegovina "prvak sveta" po tome koliko je poslala mudžahedina u Siriju. Dodik je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da iako "i pored toga što deluje da su u poslednje vreme svi teroristi koji su izvršili terorističke napade u regionu ili svetu dolaze u od strane muslimana, svi muslimani nisu teroristi".

"Ja poručujem da nisu svi muslimani teroristi i ne treba praviti antimuslimansku atmosferu. Ali pozivamo sve Muslimane, Bošnajke koji rade u službama da se zajedno sa nama, i mi zajedno sa njima obračunamo sa svakim ko nosi opasnost za globalnu stabilnost", rekao je Dodik i pozvao na mir.

Dodik je istakao da je saradnja između Srbije i Republike Srpske veoma dobra, čak i bolja od one sa Sarajevom.

"Sa jakom Srbijom, RS može da ima sigunost. Nema podrške za nezavisnost Kosova, strateški i nacionalni interes nam ne dozvoljava da ga priznamo. Ta akcija je provedeno mimo međunarodnog prava", istakao je predsednik RS.

Vučić: Nisam ni očekivao da Tribunal vrati Šešelja u pritvor

Premijer Srbije izjavio je danas da nije ni očekivao drugačiju odluku Haškog tribunala, od one koju je doneo, a to je da lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ostane u Srbiji.

"Ako su doneli odluku da ga puste, zašto bi ga sada vraćali posle mesec dana. Nisam video tu odluku, ne znam tačno o čemu se radi, ali nisam ni očekivao da Haški tribunal odluči drugačije", rekao je Vučić.Vučić je rekao da ne misli da je pitanje da li će Šešelj biti vraćen u Hag od posebnog značaja za život u Srbiji.

"Mi mu želimo dobro zdravlje, ali imamo i druge probleme s kojima moramo da se suočavamo i o kojima moramo da mislimo", rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track