POJAČANJE: Dačiću dosta đavola, dovodi anđela u SPS!
Foto: Dragana Udovicic

Lider socijalista rešio da osveži svoju partiju

POJAČANJE: Dačiću dosta đavola, dovodi anđela u SPS!

Politika -
Ivica Dačić namerava da u Glavni odbor stranke pozove zvučna imena iz javnog života, a prvi pik mu je umetnik Uroš Ðurić

BEOGRAD - Anđeo iz filma „Mi nismo anđeli“, umetnik Uroš Ðurić, mogao bi da bude novo pojačanje Socijalističke partije Srbije, saznaje Kurir! Kako tvrde odlično obavešteni izvori iz vrha SPS, lider socijalista Ivica Dačić namerava da ponudi Ðuriću da uđe u Glavni odbor stranke.Dačić uveliko najavljuje da planira u dovede zvučnija imena u stranku, kao što je to pre pet godina uradio sa rediteljem Srđanom Dragojevićem. Slučajno ili ne, prvi pik mu je upravo dugogodišnji Dragojevićev kolega.Ograničavanje slobode- Na nedavnom Predsedništvu stranke, Dačić je rekao da želi mlade ljude u stranci, ali i ljude koji su se dokazali u svojoj profesiji, kao i da je to praksa mnogih partija u svetu. Ljudima koji se bave organizacijom rekao je da u Glavnom odboru ostave mesta za nova imena i otkrio da bi jedan od njih mogao da bude Uroš Ðurić - kaže izvor Kurira.Kao istaknuti umetnik, Ðurić se uklapa u profil ljudi koje Dačić želi, ali je on u izjavi za Kurir bio tajnovit kada je reč o političkom angažmanu.- Prvi put to čujem. Ne planiram da se politički aktiviram. Koliko god to laskavo zvuči, ko god imao nameru da me pozove, može da me pozove da budem na čelu stranke jer sebe vidim kao lidera na političkoj sceni, sve ostalo bi značilo ograničenje slobode koju imam kao umetnik. To ne znači da se na neki način neću baviti politikom i da nećemo sarađivati. Postoji mnogo načina za saradnju - rekao je Ðurić. Podsetimo, poznati umetnik je i javno hvalio Dačićeve političke sposobnosti.- U mnogim stvarima se s njim ne slažem. Međutim, on je beskrajno inteligentan jer tačno zna kad treba da se istrči i kad da se zaustavi. Današnji političari su padobranci - rekao je Ðurić nedavno u intervjuu za Kurir.Levica za umetnikeDijana Vukomanović, funkcionerka SPS, kaže da su u stranku dobrodošli svi koji se slažu da njenim programom i podseća da je lider Ivica Dačić i na kongresu najavio jačanje intelektualnog krila.- Levici i priliči da u redovima ima umetnike. Levičari su uvek bili najveći pesnici, da ne pominjem ruske pesnike - kaže Vukomanović. Lider SPS Ivica Dačić nije želeo da komentariše saznanja Kurira.

Srđan DragojevićSPREMAN SAM DA POSREDUJEMÐurićev dugogodišnji prijatelj i član GO SPS Srđan Dragojević kaže da je ideja o Ðurićevom dolasku u SPS „fantastična“.- On je izuzetno inteligentan, obrazovan i sposoban čovek, poznati umetnik. Bilo dobro da među ljudima u politici bude i čovek koji je takvog kalibra, politička scena bi bila na dobitku. Uroš je moj dugogodišnji prijatelj, spreman sam i da posredujem u njegovom dolasku u stranku - kaže Dragojević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track