Živković podneo žalbu Ustavnom sudu zbog udaljenja sa sednice
Foto: Dado Djilas

20 dana zabrane

Živković podneo žalbu Ustavnom sudu zbog udaljenja sa sednice

Politika -
On je kazao da je neophodna saradnja opozicionih partija u parlamentu koje će stati u zaštitu ustavnog poretka zemlje i istakao da je neophodno stvoriti građanski demokratski fron

BEOGRAD - Predsednik Nove stranke Zoran Živković podneo je danas žalbu Ustavnom sudu Srbije zbog udaljenja sa sednice republičkog parlamenta, jer smatra da je ta odluka doneta bespravno.

Živković, koji je sa sednice udaljen tokom polemike o budžetu sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, rekao je da je na sednici premijer vređao poslanike svojim gestovima i nastupom.

"U Srbiji je situacija dramatična i iz dana u dan smo svedoci zloupotreba i uzurpacije vlasti i institucija", ocenio je Živković na konferenciji u stranačkim prostorijama.

On je kazao da je neophodna saradnja opozicionih partija u parlamentu koje će stati u zaštitu ustavnog poretka zemlje i istakao da je neophodno stvoriti građanski demokratski front, jer sadašnja vlast mora da bude deo istorije što pre.

Poslovnik Skupštine Srbije predviđa da poslanik koji je udaljen sa sednice ne može da prisustvuje zasedanjima 20 dana rada parlamenta. Živkoviću je juče bilo zabranjeno da uđe u skupštinsku salu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track