Srbija će tražiti da Trepča bude tema 9. februara
Foto: Tanjug

Srbija će tražiti da Trepča bude tema 9. februara

Politika -
Premijer Srbije Aleksandar Vučić pokušaće da predstavnicima međunarodne zajednice objasni posledice usvajanja izmena Zakona o javnim preduzećima u kosovskom parlamentu, odnosno da stopira usvajanje tog zakona najavljeno za ponedeljak, navodi izvor iz Vlade Srbije

BEOGRAD - Srbija će tražiti da se o izmenama Zakona o javnim preduzećima na Kosovu i Metohiji i o kombinatu Trepča razgovara 9. februara u okviru nastavka političkog dijaloga Beograda i Prištine.

"Premijer Srbije Aleksandar Vučić pokušava da predstavnicima međunarodne zajednice objasni posledice usvajanja izmena Zakona o javnim preduzećima u kosovskom parlamentu, odnosno da stopira usvajanje tog zakona najavljeno za ponedeljak", piše Danas pozivajući se na izvor iz Vlade Srbije.

Kosovska vlada usvojila je predlog izmena Zakona o javnim preduzećima, koji otvara put da Trepča, ali i ostala preduzeća, pređu u vlasništvo Kosova. Skupština Kosova će u ponedeljak po hitnom postupku razmatrati predložene izmene i dopune Zakona o javnim preduzećima, kojim će Rudarsko-metalurrski kombinat Trepča postati javno preduzeće, odlučilo je ranije Predsedništvo Skupštine.

(Beta/Danas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja