Ministarka Mihajlović: Srbija ne uslovljava briselski dijalog Trepčom
Foto: Arhiva

Odgovor izvestiocu Mekalisteru

Ministarka Mihajlović: Srbija ne uslovljava briselski dijalog Trepčom

Politika -
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ističe da Srbija, za razliku od Kosova, poštuje sve dogovore i sporazume

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović je odbacila tvrdnje da Srbija uslovljava briselski dijalog odustajanjem Prištine od nacionalizacije "Trepče".

"Srbija nikoga ne uslovljava, naprotiv, svakim svojim korakom pokazujemo koliko nam je stalo i koliko radimo na regionalnom povezivanju i saradnji", komentar je Zorane Mihajlović.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Ona je reagovala na izjavu Dejvida Mekalistera, izvestioca Evropskog parlamenta, da Srbija ne treba da uslovljava dijalog o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine odustajanjem Kosova od nacionalizacije rudnika "Trepča".

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ističe da Srbija, za razliku od Kosova, poštuje sve dogovore i sporazume."Srbija poštuje sve dogovore i sporazume, ali to moraju i drugi da urade. Jer, ono što je pokušano jeste na mala vrata otimanje "Trepče" i resursa, a da o tome uopšte nije razgovaramo u Briselu", ističe Mihajlovićeva.

Na pitanje čime bi Srbija bila zadovoljna, odnosno da li je otvorena mogućnost podele imovine "Trepče", potpredsednica Vlade je odgovorila: "O tome će se tek razgovarati."

(Tanjug/Danas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja